INEDIT Un IT-ist timişorean a realizat o super-aplicaţie care monitorizează traficul din...

INEDIT Un IT-ist timişorean a realizat o super-aplicaţie care monitorizează traficul din oraş. Vezi cum funcţionează

2
DISTRIBUIȚI

traffic-index

De câteva luni de zile, şoferii din Timişoara sunt împărţiţi în două tabere: cei care se plâng de aglomeraţia din trafic şi de faptul că timpul lor de deplasare între două locaţii a crescut exponenţial odată cu instalarea semafoarelor din sistemul de trafic management, şi primarul Nicolae Robu, singurul participant la trafic care susţine că prinde undă verde destul de des. Tudor Baştea, cofondator și CTO (director de tehnologie) al companiei timișorene 123ContactForm, este unul din şoferii din prima categorie. IT-istul a realizat o aplicaţie inedită, care monitorizează traficul din oraş, pentru a avea date concrete prinvind aglomeraţia din oraş.

„Ideea mi-a venit în urmă cu aproximativ o lună, exasperat de traficul tot mai aglomerat din Timișoara.


Am observat că oraşul se împânzeşte tot mai mult cu semafoare, inclusiv în sensurile giratorii. Primarul a promis că traficul se va desfăşura mult mai fluent dupa 1 noiembrie (celebra «undă verde»), însă nu am vrut sa-l «cred pe cuvânt», ci am vrut să am o metodă clară, obiectivă, de a măsura cât de liber sau aglomerat este oraşul. În curând, peste harta Timișoarei afișată pe site, voi suprapune și locația exactă a celor 44 noi intersecții semaforizate, ca să vedem dacă acolo s-au creat ambuteiaje, sau e «undă verde», cum s-a promis. Aplicația este realizată folosind date de la Google Maps. La fiecare 15 minute, se preiau datele de trafic de la Google și se stochează. Ulterior, aceste date se analizează, iar graficele de trafic sunt generate. Aplicația este disponibila pe site, de pe orice computer sau device, în mod gratuit. Momentan, platforma analizeaza doar datele de trafic din Timișoara, dar plănuiesc să o extind și să monitorizez cele mai mari zece orașe din țară, ca sa putem vedea, comparativ, traficul”, ne-a povestit realizatorul aplicației.

Baştea ne-a explicat şi că, cu ajutorul datelor colectate pe parcursul mai multor luni, se pot realiza şi statistici privind traficul din oraș în anumite perioade de timp.

2 COMENTARII

  1. Sunt curios daca Robu va vedea aceasta aplicatie si daca o va folosi pentru inchiderea semafoarelor inutile. Asta in cazul cel mai fericit. In celalalt caz, maine, poimâine ne vom trezi cu o conferință de presă in care ne va anunta si se va lauda ca exista o aplicatie ((ceiasi ca si aceasta realizata de timisoarean) care a costat ……….boom…… nu va speriati ” nește milioane”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.