Întâlniri cu zâne, Feți-Frumoși, zmei la un festival organizat de Teatrul „Merlin”....

Întâlniri cu zâne, Feți-Frumoși, zmei la un festival organizat de Teatrul „Merlin”. Vezi programul complet

0
DISTRIBUIȚI

 

festival-merlin

După ce s-au întors cu numeroase premii de la festivalul care a avut loc la Pitești și au deschis stagiunea cu premiera „Magazinul cu jucării”, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” pregătesc, la rândul lor, un festival de spectacole, ateliere, muzică, lansări de carte și conferințe, care se va desfășura între 23 și 27 octombrie.

Nouă trupe de păpușari din Arad, Brașov, Ploiești, Oradea, Cluj, Galați, București, Pitești și Timișoara își dau întâlnire la prima ediție a unui festival care se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani dar sunt bineveniți și cei care au trecut de această vârstă.

Festivitatea de deschidere va avea loc în 23 septembrie la ora 11.00, pe bulevardul Carol I, supranumit cu acest prilej „Strada lui Merlin”, unde copiii se vor întâlni cu personaje de poveste, statui fermecate, dar și cu tineri muzicieni ai ansamblului de percuție Splash.

Pe lângă întâlnirile cu zâne, Feți-Frumoși, zmei și alte personaje, de-a lungul celor cinci zile de festival copiii pot participa la ateliere de confecționat păpuși și ateliere muzicale, susținute de actorul Nelson Dumitriu și de compozitorul Dan Simion, cel care a compus și imnul festivalului. În foaierul teatrului va putea fi văzută o expoziție de fotografii care au surprins „Magia lui Merlin” și lucrări ale pictorului Bajko Attila, care, sub genericul „Portal de cuvinte”, întregesc universul magic al lumii poveștilor. În 26 octombrie, de la ora 18,30, Marcel Tolcea va desluși drumul poveștilor „De la gura sobei la spectacolul 3D” iar ultima zi a festivalului va sta sub semnul literaturii și al muzicii.


Asociația culturală Kratima va lansa cartea „Poartă ARTĂ! – 10 povești despre porți cu poveste”, iar mezzo-soprana Aura Twarowska și pianista Silviana Cârdu vor oferi un scurt recital. Festivalul se va încheia cu premierea celor mai reușite spectacole prezentate de-a lungul celor cinci zile.

Programul evenimentelor este următorul:

23 octombrie
ora 11:00 – „Strada lui Merlin” (în fata sediului Teatrului MERLIN, Bulevardul Regele Carol I)
„Magia lui Merlin” (în foaier) – expoziție de fotografie semnată de Alin Zelenco
„Portal de cuvinte” (în foaier) – expoziție de pictură semnată de Bajko Attila
24 octombrie
ora 16:30 – Atelier de creație păpuși, susținut de Nelson Dimitriu
25 octombrie
ora 16:00 – Atelier muzical, „Sunetul muzicii”, susținut de Asociația Cultural- Educațională „Melopolis”
26 octombrie
ora 15:00 – Atelier de mânuire păpuși, susținut de Nelson Dimitriu
ora 18:30 – „De la gura sobei la spectacolul 3 D”, povești cu Marcel Tolcea
27 octombrie
10.30 – Lansarea cărţii „Poartă ARTĂ! – 10 poveşti despre porţi cu poveste”, susţinută de Asociaţia Culturală Kratima
18:30 – Recital al mezzo -sopranei Aura Twarowska, acompaniată la pian de Silviana Cârdu

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.