Județele din vestul țării, în topul cazurilor de rujeolă. Ministrul Sănătăţii despre...

Județele din vestul țării, în topul cazurilor de rujeolă. Ministrul Sănătăţii despre Legea vaccinării: „Este o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca Guvern”

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Ministerul Sănătăţii a anunțat că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 786 cazuri de rujeolă, nefiind înregistrate alte decese în afara celor trei raportate.

Cazuri de rujeolă s-au extins acum în 27 de judeţe: Mureş (176), Arad (132), Bistriţa (128), Cluj (90), Timiş (82), Braşov (35), Caraş-Severin (35), Suceava (32), Hunedoara (18), Sălaj (8), Dolj (8), Harghita (6), Alba (5), Iaşi (5), Sibiu (3), Bucureşti (3), Bacău (3), Constanţa (3), Bihor (3), Olt (2), Dâmboviţa (2), Neamţ (2), Mehedinţi (1), Vaslui (1), Botoşani (1), Prahova (1), Giurgiu (1).

situatia-rujeolei-in-romania-la-data-de-14-10-2016„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută.


Astfel, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi. Apelul Ministerului Sănătăţii către părinţi este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu, a declarat astăzi că legea vaccinării este în pregătire, va fi disponibilă public în următoarele săptămâni şi că „e o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca Guvern”.

„Susţin vaccinarea şi susţin importanţa vaccinurilor. Avem legea vaccinării, pe care o avem în pregătire şi care o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni. Vă voi putea spune decizia pe care a luat-o Guvernul în integralitatea sa. Cu siguranţă e o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca Guvern”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Digi 24.

Întrebat dacă susţine obligativitatea vaccinărilor, Voiculescu a precizat: „Poziţia mea e următoarea: trebuie cel puţin să iei o decizie informată, dacă nu vrei să îţi vaccinezi copilul, minimul pe care ţi-l poate cere statul este să iei o decizie informată, să fii dispus să iei toate informaţiile despre riscurile şi beneficiile vaccinurilor şi să iei o decizie informată”.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că dacă ar fi vorba despre propriul copil, l-ar vaccina „cu siguranţă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.