La Timișoara, ca-n stațiile de metrou din New York: 40 de afișe...

La Timișoara, ca-n stațiile de metrou din New York: 40 de afișe expuse în ultimii 60 de ani în orașul american, prezentate în premieră în România FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-780333046">
afise metrou timisoara
Afișele din stațiile de metrou din New York, expuse la Timișoara

Expoziție inedită la Timișoara, organizată în premieră în România. Timp de două luni, timișorenii pot admira 40 de afișe semnate de nume legendare ale designului grafic, care au fost expuse din 1947 și până în prezent în stațiile metroului din New York.

Vernisajul expoziției „Imagini Subterane” a avut loc aseară, la cafeneaua D’arc din Piața Unirii, într-un spațiu neconvențional, convertit temporar într-o stație imaginară de metrou. Posterele prezentate la Timișoara fac parte din campania de comunicare din metrou a Școlii de Arte Vizuale din New York. Campania a fost una dintre cele mai longevive proiecte de artă publică din New York, derulându-se pe parcursul a șase decenii.

Posterele reamintesc navetiștilor despre puterea artei de a surprinde, a provoca și a inspira. Multe dintre ele includ citate precum „Fiecare idee măreață este doar o idee până când o pui în practică”, „Să fii bun nu este destul atunci când visezi să fii remarcabil” și „Nu este niciodată prea târziu să ajungi unde ți-ai propus”. „Timp de aproape 60 de ani, campania de postere din metrou a Școlii de Arte Vizuale a provocat milioane de newyorkezi să aspire la mai mult, să își asume riscuri și să nu se oprească niciodată din învățat – valori adoptate de SVA încă de când și-a deschis porțile în 1947”, transmit organizatorii.

Expoziția „Imagini Subterane” va putea fi vizitată până în data de 30 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.