Laureatul Nobel care a consacrat teoria Big Bang, la Timișoara: nu există...

Laureatul Nobel care a consacrat teoria Big Bang, la Timișoara: nu există dovezi credibile cu privire la existența lui Dumnezeu sau a extratereștrilor

0
DISTRIBUIȚI
univers
Un laureat Nobel nu crede că există extratereștrii.

Robert Wilson, laureatul Nobel care se află, în aceste zile, la Universitatea Politehnica din Timișoara, a vorbit, astăzi, într-o dezbatere cu studenții, și despre Dumnezeu sau extratereștii.

„Dacă Dumnezeu s-ar juca cu Universul, asta ne-ar da peste cap”

Astfel, doctorul Robert Wilson a ținut să precizeze că „nu cred că există dovezi credibile cu privire la existenţa lui Dumnezeu sau a extratereștrilor, şi mai ales cu privire la existenţa extratereştrilor. În ştiinţă ne place să credem că avem teorii cu ajutorul cărora elaborăm explicaţii cu privire la multe fenomene şi credem că înţelegem, măcar pentru o fracţiune de secundă, cum se desfăşoară intervenţiile divine.


Mereu poţi să priveşti în urmă şi să te întrebi cum a început totul şi cum a avut loc naşterea Universului, dar cred că dacă vrei să oferi o explicaţie cu privire la contribuţia la Dumnezeu, trebuie să spui ce rol a jucat acesta”.

De asemenea, din punctul de vedere al laureatului Nobel pentru Fizică, „dacă Dumnezeu s-ar juca cu Universul, asta ne-ar da peste cap, pentru că fizica nu ne-ar ajuta mereu să explicăm posibilele fenomene. Asta este părerea mea”.

robert-wilson3

Robert Wilson a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 1978, pentru descoperirea radiației cosmice de fond în 1963. Fenomenul s-a dovedit a fi o consecință a Big Bang-ului, care a dat naștere Universului în urmă cu aproximativ 15 miliarde de ani, și a rămas o dovadă importantă a teoriei conform căreia Universul se află în proces de expansiune.

Robert Wilson a venit la Timișoara pentru a discuta cu studenții interesați de o carieră în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii în cadrul unui program global care oferă tinerilor oportunitatea de a interacționa atât cu laureați Nobel pentru fizică și chimie, cât și cu specialiști în tehnologie și inginerie, în cadrul mai multor sesiuni interactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.