Marilen Pirtea, rector și candidat PNL, despre doctoratele plagiate: „Nu trebuie folosite...

Marilen Pirtea, rector și candidat PNL, despre doctoratele plagiate: „Nu trebuie folosite ca arme politice astfel de subiecte”

0
DISTRIBUIȚI

marilen pirtea la pressalert (6)

Doctoratele nu ar mai trebui folosite ca arme politice – asta crede candidatul PNL Timiş care deschide lista pentru Camera Deputaţilor, la alegerile din iarna acestui an, Marilen Pirtea, care este și rector al Universității de Vest din Timișoara. Vorbind despre subiectul lucrărilor de doctorat plagiate, Pirtea a declarat că nu se teme să se supună unui posibil test. „Nu mă tem de un control. Eu cred că problema aceasta cu teza de doctorat s-a transformat într-o armă politică.


Ea de fapt nu aşa trebuie analizată. Nu trebuie folosite ca arme politice astfel de subiecte, ci pur și simplu ele trebuie analizate la fel pentru oricine elaborează astfel de documente, acte, teze sau lucrări științifice indiferent de poziția sau notorietatea publică pe care o are. Noi avem un soft foarte performant la Universitatea de Vest din Timișoara. Evident că sunt dispus și vreau să vă spun că softul antiplagiat este un instrument tehnic, dar nu este unul care să spună dacă cineva a plagiat sau nu. O teză introdusă prin soft trebuie să fie analizată de specialiști care să intre în profunzimea problemelor și să analizeze gradul de similitudine de acolo, pentru că un soft arată gradul de similitudine dintre două texte, nu este un decident softul respectiv”, a declarat, astăzi, Pirtea.

Amintim că prezent la deschiderea anului universitar la Universitatea de Vest din Timișoara președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că toți cei care sunt dovediți ca fiind plagiatori trebuie să se retragă din viața politică. Despre verificarea tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, rectorul UVT a explicat ca verificarea a trecut în sarcina comisiei de etică și că nu are vești legate de stadiul verificării, pentru că nu dorește să fie acuzat că a intervenit în vreun fel asupra investigațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.