Negură Bunget a lansat un nou album. Vezi când are loc concertul...

Negură Bunget a lansat un nou album. Vezi când are loc concertul de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Negură Bunget a lansat un nou material discografic
Negură Bunget a lansat un nou material discografic

În data de 30 septembrie, formaţia timişoreană Negură Bunget a lansat noul album Zi, care a apărut la casa de discuri germană Prophecy Productions, acesta fiind a doua parte a trilogiei inspirată de Transilvania, care explorează elementul uman, practicile și tradițiile, legătura cu natura și felul în care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor.

Începând cu data de 23 septembrie, formaţia a demarat şi un turneu european de promovare a acestui album, care va poposi la Timişoara în data de 7 octombrie la Casa Tineretului. Este vorba de un eveniment special, menit să sărbătorească lansarea oficială a noului album “ZI”, dar și cei 20 de ani de activitate Negură Bunget și 10 ani de la lansarea albumului „OM”. Playlistul concertului va reflecta direct această aniversare triplă, și va cuprinde atât piese noi, cântate în premieră, cât și unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul „OM”.

Precedentul album Negură Bunget, „TĂU”, lansat în primăvara lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte bună la public, dar și în mass-media internațională, fiind promovat după lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte.


Pentru promovarea noului album “ZI” Negură Bunget pregătește însă un proiect și mai amplu, menit a duce muzica Negură Bunget în puținele locuri în care nu a ajuns încă direct până acum: Asia, Australia și Noua Zeelandă. Negură Bunget înseamnă:

Gabriel Mafa / Negru – tobe / percuții / țambal / tulnic, Tibor Kati – voce / chitară / clape, Adrian Neagoe / Oq – chitară / voce / clape, Ovidiu Corodan – bas / voce şi Petrică Ionuțescu – instrumente tradiționale. „Suntem onoraţi că revista englază Metal Hammer a inclus albumul nostru OM printre cele mai bune albume black metal ale anilor 2000. Anul acesta sărbătorim 10 ani de la lansare albumului, aşa că am pregătit un setlist special cu piese de pe albumul OM pentru turneul anivesar“, au declarat membrii trupei. . .După lansarea de la Timişoara Negură Bunget continuă turneul european având fixate recitaluri în Belgrad, Zagreb, Budapesta, Bratislava, Praga, Munchen, Lille, Utrecht, Londra, Lisabona,. Madrid, Zurich, Torino sau Viena.  Cu ocazia noului album, formaţia a lansat şi un videoclip nou la piesa Stanciu Gruiul, regia acestuia fiind realizată de Daniel Dorobanţu. Invitații Negură Bunget în turneul aniversar sunt canadienii de la Ossific, o excelentă formație Post Black, cu care Negură Bunget a mai cântat deja în Canada în 2015. Biletele de intrare pentru concertul de lansare costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.