O mașină la fel ca-n „Dallas” sau alta cu care s-a plimbat...

O mașină la fel ca-n „Dallas” sau alta cu care s-a plimbat Robert de Niro în „A fost odată în America”, vedetele expoziției vehiculelor istorice din centrul Timișoarei FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1385553768">
excalibur
Mașină la fel ca-n filmul „Dallas”, în centrul Timișoarei.

Peste 60 de mașini și motociclete vechi de zeci de ani au reprezentat, astăzi, cel mai important punct de atracție din Piața Operei din Timișoara. Vehiculele istorice au putut fi admirate de timișoreni în cadrul unei noi ediții a evenimentului „Retroparada Toamnei„. De data aceasta, vedetele expoziției au fost două mașini pe care trecătorii le-au văzut doar în filme celebre.

Cea mai veche mașină, un Ford din anul 1928

Prima dintre acestea este un Ford A, fabricat în anul 1928, unic în vestul țării, care a reprezentat și cea mai veche mașină prezentă la expoziție. Proprietarul mașinii este din Lipova, județul Arad, și a cumpărat-o din Danemarca, în urmă cu doi ani. „Avem în cadrul expoziției 40 de vehicule din România, plus 21 din Serbia și una din Croația. Cel mai vechi model este un Ford A. Un astfel de model a fost folosit și în filmul „A fost odată în America”, în celebra scenă în care Robert de Niro conduce cu mafioții lui și sare cu mașina în apă”, a explicat Vlad Capotescu, organizatorul „Retroparadei Toamnei”.

Cea mai veche mașină, un Ford A.
Cea mai veche mașină, un Ford A.

De asemenea, timișorenii au putut admira și un Excalibur, seria 4, fabricat în anul 1981 în America, un astfel de model fiind văzut și în celebrul film „Dallas”. „Doar 189 de exemplare au fost fabricate în acel an. Deci, serie limitată. Mașina am cumpărat-o din România, primul cetățean a fost american, al doilea elvețian, al treilea român și apoi eu. A fost foarte bine păstrată, bine întreținută. Are 46.000 mile la bord, cam 60.000 de km, motor de 5.000, rezervor benzină de 100 litri. Nu e o mașină cu care circuli în fiecare zi, merg doar la evenimente, expoziții, parade, nunți. Este singura din țară, dar și singura mașină de epocă pe care o am. Am o slăbiciune pentru lucrurile vechi și obiectele de valoare, de aceea am cumpărat-o”, a povestit Petru Segărcean, din județul Caraș-Severin, proprietarul mașinii Excalibur.

În cadrul expoziției „Retroparada Toamnei” au fost prezente și bătrâne Dacii, limuzine, mașinie decapotabile, sport și chiar și o dubă, vechi de zeci de ani. În jurul orei 13.00, la finalul expoziției, a avut loc și o paradă a mașinilor de epocă, pe străzile importante din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.