O nouă ediție a concertului de la peștera Românești, în acest weekend....

O nouă ediție a concertului de la peștera Românești, în acest weekend. Ce veți putea asculta

0
DISTRIBUIȚI

concert la pestera romanesti 2011 009

Filarmonica Banatul va concerta duminică, 23 octombrie, de la ora 13.00 în Peştera Româneşti, în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia Academică Culturală Timişoara. Orchestra va fi dirijată de austriacul Wolfgang Grohs, iar solistă va fi mezzosoprana Aura Twarowska, arată Ioan Gârboni, directorul filarmonicii bănățene.

În program sunt compoziții de: W.A.


Mozart, J. Strauss, J. Brahms, Aura Twarowska, Fr. von Suppe.

Melomanii au de urcat pe munte mai bine de o oră, după care, în grota din munte ajung în cel mai neobioșnuit audoitoriu. „Notele curg altfel printre pietre şi lilieci”, spun cei care vin, de ani de zile la singurul speo-comncert de anvergutră din Europa.

Concertul de duminică va fi a 32-a ediție a evenimentului. Peștera Românești se găsește pe drumul dintre Lugoj şi Deva, în Munţii Poiana Ruscă. Aceasta a fost locuită în perioada paleoliticului, mezoliticului şi neoliticului, arată arheologii, care au descoperit în ea urme importante. În zilele noastre, peștera a devenit habitat pentru lilieci. Asta pentru că temperatura medie în peşteră este cuprinsă între șase  şi opt grade C, în mod constant, pe toată durata anului. Galeria principală este aproape rectilinie, de mari dimensiuni atingând dimensiunile cele mai mari în Sala Liliecilor, numită astfel datorită coloniei de lilieci ce sălaşluiesc aici.

Mai mult decât atât, peștera are o acustică specială, drept pentru care, de peste 30 de ani, melomanii se străduiesc să urce mai bine de o oră pe munte pentru a putea trăi muzica în adâncul pământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.