Pălării din sticle de plastic, ziare sau șervețele, prezentate în cadrul unei...

Pălării din sticle de plastic, ziare sau șervețele, prezentate în cadrul unei parade inedite la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1575849347">
palarie
Paradă a Pălăriilor în centrul Timișoarei.

Pălăria, unul dintre cele mai vechi accesorii vestimentare, a fost vedetă, astăzi, în centrul Timișoarei. Asociația Femeilor Antreprenor din România a organizat prima ediție a Paradei Pălăriilor, la eveniment fiind invitați să participe femei și bărbați din Timișoara care iubesc acest accesoriu, dar au uitat să-l mai poarte și l-au abandonat în dulap. Astfel, aproximativ 50 de timișoreni s-au adunat, în jurul orei 16.00, în Piața Opere pentru a participa la inedita acțiune.

Printre cei prezenți s-a numărat și europarlamentarul Maria Grapini, care a purtat o pălărie neagră, elegantă, veche de 26 de ani, dar și o femeie în vârstă de 83 de ani, care a recunoscut că „eu sunt mai bătrână decât pălăria”. Nu au lipsit nici bărbații, ce-i drept mult mai puțini decât femeile. Astfel, Sevastian Bălescu a venit la paradă cu patru din cele șapte pălării pe care le-a cumpărat din America, în urmă cu câțiva ani.

Însă, cele mai interesante pălării au fost ale unui designer din Lugoj, care le-a realizat din materiale reciclabile și lână. Este vorba de Rosana Căpraru din partea ONG-ului „Fusion of Arts”, care a fost provocată de reprezentanții Asociației Femeilor Antreprenor din România să realizeze astfel de pălării deosebite.

„Până acum, eu am creat pălării doar pentru teatru, pentru spectacole, iar această provocare m-a făcut să creez altceva. O parte din pălăriile pe care le-am creat sunt din lână împâslită, care se freacă foarte mult cu apă și săpun și avem acele forme minunate. O parte din pălării sunt realizate din materiale reciclabile, vorbesc de plasticul de la sticle, ziar și șervețel. De asemenea, am mai realizat pălării pe care le-am reinventat, pălăriile acelea vechi pe care le aveam în dulap și cărora le-am dat o altă formă”, a explicat Rosana Căpraru.

După ce au aflat istoria pălăriei, participanții au făcut un tur al Pieței Operei, iar apoi au participat la festivitatea în cadrul căreia au fost premiate cele mai frumoase pălării de damă și de bărbați. Astfel, a fost premiată o femeie de 70 de ani care a purtat o pălărie roz, precum și un bărbat care a venit la paradă cu o pălărie din Australia, realizată din piele de cangur și care avea un accesoriu din piele de crocodil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.