POVEŞTI CU CÂNTEC „Dacă ploaia s-ar opri”, piesa care a devenit hit...

POVEŞTI CU CÂNTEC „Dacă ploaia s-ar opri”, piesa care a devenit hit peste ani: „O cântăm cu mare plăcere în concerte, fiindcă face parte din noi“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Fără îndoială, una din cele mai frumoase balade rock româneşti este melodia trupei timişorene Cargo, „Dacă ploaia s-ar opri“,
Fără îndoială, una din cele mai frumoase balade rock româneşti este melodia trupei timişorene Cargo, „Dacă ploaia s-ar opri“,

Fără îndoială, una din cele mai frumoase balade rock româneşti este melodia trupei timişorene Cargo, „Dacă ploaia s-ar opri“, piesa fiind nelipsită de la concertele formaţiei.

După cum recunoaşte liderul trupei Cargo, melodia nu a fost scrisă pentru a deveni un hit. „Melodia «Dacă ploaia s-ar opri» nu a fost scrisă ca să fie un mega hit. Dealtfel, nu cred că cineva în via muzicală compune ştiind ce va urma, în afară de unele personaje cum ar fi Quincy Jones, care se zice că ştie cum va arăta piesa dinainte. Cu compusul unei piese….sunt nişte simţăminte care le pui pe hârtie. În funcţie de ceea ce se întâmplă împrejur, sunt câţiva factori care influenţează în bine sau în rău evoluţia cântecului respectiv“, spune Adi Bărar.

Chiar dacă în timp, piesa a devenit un mega-hit, la momentul când a apărut, aceasta nu a beneficiat de un succes deosebit.


„Avem piese care s-au dat la radio foarte puţin, cum ar fi «Nu mă lăsa să-mi fie dor», care nu s-a difuzat prea mult, dar se cântă mult. Probabil mulţi se regăsesc în acest cântec. Nu ştiu data exactă când am scis piesa «Dacă ploaia s-ar opri». Ştiu că a stat cel puţin un an pe rafturile radiourilor. Nu a dat-o nimeni. Am lansat discul şi piesa a fost extrasă ca single. Nu a dat-o nimeni la început. Pe urmă, a fost o vagă intenţie… ici colo, se dădea. Un anumit post de radio a introdus piesa în heavy rotation, după care s-a extins …eczema“, spune liderul trupei Cargo.

Deşi este o piesă care nu lipseşte de la niciun concert al formaţiei, Adi Bărar spune că melodia este interpretată cu mare plăcere de fiecare dată. „Nu m-am plictisit să cânt piesa asta. Sigur că, înainte de a pune piesa pe disc, am ascultat-o de mii de ori. Au trecut atâţia ani dar o cântăm cu mare plăcere în concerte, fiindcă face parte din noi. E a noastră. Au trecut mulţi ani de când am înregistrat-o. Tehnica a avansat de atunci. Atunci aşa am putut să înregistrăm. Cred că o piesă nu trebuie reînnoită. Omul simte vibraţia timpului respectiv. Am auzit multe preluări după această melodie. În unele situaţii îţi vine să te bagi sub masă, dar în altele am fost plăcut surprins să aud piesa cântată de altcineva, în maniera lui, chiar foarte bine. Din câte ştiu eu, melodia noastră e cea mai «coverizată» piesă din ultimii aniׂ”, a mai adăugat Adi Bărar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.