Primăria Timișoara a făcut publică suma enormă cheltuită pentru cursurile-concediu ale angajaților,...

Primăria Timișoara a făcut publică suma enormă cheltuită pentru cursurile-concediu ale angajaților, după dezvăluirile PRESSALERT.ro. Vezi în ce s-au specializat pe lângă dezvoltare personală

3
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, Rodica Aurelian, s-a răzgândit cu privire la informaţiile care pot fi oferite presei în baza Legii 544. Dacă în urmă cu câteva săptămâni Aurelian refuza să ofere informaţii despre cursurile făcute de angajaţii din Primăria Timişoara şi costurile achitate din bani publici pentru şcolarizare şi cazare, motivând că legea nu permite, acum aceasta a oferit, parţial, răspunsurile cerute.

Amintim că după refuzul Rodicăi Aurelian de a oferi date, PRESSALERT.ro a publicat în exclusivitate informaţii legate de faptul că angajaţii preferaţi de Nicolae Robu au fost cazaţi la Mamaia, la hoteluri de patru stele, asta deşi legea nu permitea acest lucru.


Ulterior, primarul Nicolae Robu a cerut presei locale să o dea în judecată pe Aurelian pentru că refuză să ofere informaţii de interes public. PRESSALERT.ro a retrimis cererea privind cursurile de pregătire şi a primit, în final, și un răspuns.

Conform datelor oferite de Serviciul de Resurse Umane, la cursuri de Arhitectură și urbanism au participat 46 de angajați, 56 la cursuri de Comunicare și transparență decizională, 34 la Dezvoltare regională durabilă, 39 la Drept și legislație comunitară, 26 la Gestiunea fondurilor externe, 18 la Tehnologia Informației, 106 la cursuri de Management și 29 la Resurse și servicii publice. În ceea ce priveşte costurile cu pregătirea angajaţilor, municipalitatea a achitat până la 1 octombrie 349.520 de lei taxe de şcolarizare şi 1.149.206 lei pentru cazarea angajaţilor PMT. Trebuie spus că dacă domeniile de pregătire comunicate de Primăria Timişoara au legătură cu obiectul muncii angajaţilor din instituţia de pe Loga, conform datelor oferite de aceeaşi Rodica Aurelian, 12 angajaţi din primărie au luat parte la cursuri de dezvoltare personală.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.