Primarul Robu, DETALII CHEIE despre unda verde care ar trebui să funcționeze...

Primarul Robu, DETALII CHEIE despre unda verde care ar trebui să funcționeze de la 1 noiembrie. Ce sfaturi are pentru şoferi

0
DISTRIBUIȚI

trafic timisoara 3

Apariția undei verzi în traficul din Timișoara este, fără doar şi poate, cel mai aşteptat eveniment din toamna anului 2016, cel puţin pentru şoferii timișoreni care, sătui să aştepte la semafoare, au împânzit reţelele de socializare cu poze în care maşinile nu circulă, ci aşteaptă încolonate, la cozi kilometrice. Situația se va schimba în curând, promite Nicolae Robu, primarul Timișoarei, care a oferit o serie de detalii cheie legate de modul în care va funcționa unda verde începând de luni.

Întrebat de când va avea loc reglarea semafoarelor, Robu a explicat că „procesul acesta este unul continuu, pentru că sunt două regimuri de lucru, el este cel mai evoluat, nu este creaţia unui amator.


Este un sistem ultra profesional făcut de una din cele mai reputate firme în domeniu. El are două regimuri de lucru. Unul adaptiv, care are ca misiune să producă descărcări în trafic cât mai eficient. Primind informaţii despre numărul de maşini de la senzorii aflaţi în asflat în toate aceste 134 de intersecţii, sistemul informatic decide unde să lase mai mult verde pentru a se produce descărcarea. Acest mod de lucru nu asigură unda verde, dar asigură descărcările. Sigur, se setează la început care sunt priorităţile pentru că întotdeauna în astfel de situaţii ai conflicte, nu poţi să rezolvi deodată peste tot şi atunci se dau nişte priorităţi şi sistemul asigură descărcarea cu prioritate a acelor artere care se consideră că sunt cele mai importante. Celălalt regim de lucru este cu undă verde pe viteză fixă de deplasare, acesta este mai cunoscut, este un mod de lucru mai clasic, celălalt este un mod de lucru mai evoluat cu un control adaptiv, inteligent al timpilor de semaforizare. Şi unda verde este eficientă, numai că ea impune o anumită disciplină de deplasare în trafic. Ca să ai undă verde, dacă ţi se spune că pe o anumită arteră viteza de deplasare este de 50 km/h, trebuie să te duci cu această viteză şi atunci vei găsi undă verde la 10, 15, 20 de semafoare pe tot acel traseu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.