Primarul Robu vrea muzeu al Revoluției la Garnizoana Timișoara. Ce spune șeful...

Primarul Robu vrea muzeu al Revoluției la Garnizoana Timișoara. Ce spune șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI
memorialul revolutiei
Memorialul Revoluției

Muzeul Revoluției revine în atenția autorităților locale din Timișoara, cu doar câteva săptămâni înainte de debutul campaniei electorale.

Primarul Nicolae Robu a declarat astăzi că „România are nevoie de un muzeu național al Revoluției anticomuniste. Când am avut această vizită am arătat reprezentanților Ministerului Culturii ce locații avem în Timișoara, unde ar putea să se facă acel muzeu. Eu am arătat disponibilitate totală față de clădirile care aparțin Primăriei Timişoara, din păcate, niciuna nu este destul de bună pentru a găzdui un asemenea obiectiv.


Cei de la Ministerul Culturii mi-au spus că ei au la dispoziție 3.000.000 de lei numai dacă locația este una cu mare expunere. Atunci le-am propus să vizităm și o clădire care nu este a primăriei, clădirea Garnizoanei, care a fost trecută în patrimoniul CJ cu prevederea ca până la 31 decembrie 2016 Consiliul Judeţean va reabilita clădirea și va muta acolo centrul de rezerviști și alte structuri. La vremea respectivă nu era nimic făcut în sensul reabilitării și era limpede că nici nu este nicio șansă se facă ceva până la 31 decembrie, iar în textul hotărârii se spune că dacă CJT nu îşi achită obligațiile clădirea revine Ministerului Apărării”.

Primarul a povestit că a încercat să îl convingă pe fostul președinte al CJ, Titu Bojin, să cedeze clădirea către Ministerul Apărării, care apoi să o dea către Ministerul Culturii pentru a amenaja muzeul. Pentru că nu a avut succes în negocierile cu fostul lider al consiliului județean, Robu i-a adresat aceeași solicitare și actualului președinte, Sorin Grindeanu, motivând că dacă nu se face schimbul, Ministerul Culturii va pierde finanțarea pentru Muzeul Revoluției. „Înclin să cred că domnul președinte Sorin Grindeanu înțelege lucrurile corect și va ceda clădirea de acum astfel încât să se poată realiza muzeul Revoluției la Timișoara”, a conchis Robu.

Preşedinteele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „eu am cerut un punct de vedere oficial din partea Ministerului Apărării cu privire la destinația clădirii și cu privire la un posibil schimb de tipul celui amintit de domnul primar Robu. Nu pot însă să mă pronunț în absența unui răspuns oficial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.