Regizorul Ion Ardeal Ieremia după întâlnirea cu Iohannis despre Timișoara 2021: „Întrebări...

Regizorul Ion Ardeal Ieremia după întâlnirea cu Iohannis despre Timișoara 2021: „Întrebări mai stupide nu am auzit în viața mea” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

 

ion-ardeal-ieremia-4

Regizorul timișorean Ion Ardeal Ieremia, care este și consilier local PSD din această vară, a declarat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE că unul din motivele pentru care a intrat în politică a fost acela că a sperat că Timișoara va ajunge capitală culturală europeană în 2021 și va putea da o mână de ajutor.

„Această reușită este fantastică. Am fost și la întâlnirea de luni de la Muzeul de Artă cu președintele Klaus Iohannis, care a fost provocat să povestească din propria experiență. Klaus Iohannis a zis lucruri importante, printre care și acela că trebuie o comandă unică. Nu e bine să schimbi caii în timpul cursei. A mai spus că nu este greu să acoperiți presa națională cu acest eveniment, dar e foarte greu să intrați în presa internațională, aveți nevoie de o divă care să țină prima pagină a ziarelor.


Asta a constatat Klaus Iohannis la capătul de an atunci când Sibiul a fost capitală culturală europeană, ei neavând așa ceva. Dacă ar fi avut, ar fi fost mai câștigați”, a povestit Ion Ardeal Ieremia.

Regizorul de la Teatrul Național Timișoara spune că a plecat de la întâlnirea cu președintele României de la Muzeul de Artă „curentat”, și asta din cauza întrebărilor puse de cei prezenți în sală. „Întrebări mai stupide nu am auzit în viața mea, una era dacă ne puteți renova muzeul acum sau să fie restaurate clădirile istorice”, a detaliat consilierul local PSD.

Astfel, Ion Ardeal Ieremia a ajuns la concluzia că oamenii nu au înțeles exact cum vor fi folosiți banii primiți pentru proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană și propune ca „urgent să aibă loc o exprimare publică în amănunt al tuturor mecanismelor de funcționare a acestei noi instituții create, Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021, și a atribuțiilor și obligațiilor pe care Timișoara le are vizavi de banii care vor intra prin această asociație. Lumea nu știe și are impresia că vor curge bani prin niște încheieturi. Asociația Capitală Culturală Europeană nu are voie să schimbe o virgulă în dosarul de candidatură, se vor face verificări până la ultimul leu intrat în cont. Oamenii își imaginează că se văruiesc fațade cu banii care intră”.

1 COMENTARIU

  1. Ce genial se crede numai pt ca e consilier local. Plin de politruci in politica. Nu mai bine se limita la meseria de baza? Facea un bine comunitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.