SCANDALOS Cursuri de perfecționare pentru consilieri locali cu ÎNSOȚITOR INCLUS în prețul...

SCANDALOS Cursuri de perfecționare pentru consilieri locali cu ÎNSOȚITOR INCLUS în prețul plătit din bani publici. Ce mai primesc bonus și cât costă un astfel de pachet VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

consiliul-local-timisoara-clt-sedinta-1

PRESSALERT.ro a dezvăluit, în această săptămână, cum oamenii de încredere ai primarului Timișoarei, Nicolae Robu, au beneficiat, în acest an, de deplasări de lux, plătite din bani publici, sub pretextul unor cursuri de perfecționare. Astfel, s-a ajuns să se cheltuie chiar și 4.000 lei pentru cazarea unui cursant într-un hotel de patru stele, la Mamaia.

Invitat în această seară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, consilierul local Ion Ardeal Ieremia a povestit ce conțin unele din pachetele oferite de firmele care organizează astfel de cursuri. Astfel, aflăm că participanții pot merge la cursuri chiar și cu însoțitori, iar cazarea pentru șapte nopți la Arieșeni, de exemplu, ajunge să coste între 3.000 și 4.000 lei.

„Am fost păcălit în Comisia de Cultură a Consiliului Local Timișoara, zice un coleg PNL „semnați” și întreb despre ce e vorba.


Mi se explică că au făcut o cerere să meargă la cursuri de administrație publică să învețe. Când am auzit, am spus că și eu vreau să merg că sunt la primul mandat. Abia apoi mi s-a aprins becul și le-am spus să mă taie de pe listă pentru că eu nu merg în astfel de excursii. Cursul vine cu condiții premium, cu decontare de transport. Mi se deconta 550 lei ca să merg la Arieșeni. Puteam să merg cu însoțitor. Eu am citit ofertele a trei din patru societăți care sunt acreditate să instruiască”, a declarat consilierul local PSD.

Ion Ardeal Ieremia spune că această practică a participării la cursuri de perfecționare plătite cu sume exorbitante din bani publici a atins o „anvergură națională. Grupurile de cursanți sunt organizate cu oameni din toate județele țării. Fiecare pachet tematic are și un cost atașat, hotel, preț per noapte, cazare. Cursul la care eu m-am înscris, dar 80% nu mă duc, se întâmplă la Arieșeni. Altele sunt la Sinaia, la Bușteni, la Poiana Brașov, pe vară sunt organizate la Mamaia. Sunt locuri destinate unui studiu ”profund” desigur”.

Consilierul local PSD spune că toate ofertele de la firmele care organizează astfel de cursuri de perfecționare sunau „bine”. „Sunt foarte bine parfumate. E interesant că poți să iei pe cineva cu tine la curs, să nu te simți singur. S-au gândit că poate e un consilier local mai sociopat, nu socializează chiar așa cu oricine și e supus singurătății. Iar pentru a nu intra în depresie fiind singur, are dreptul să ia un părinte, o soție, un copil, o copilă. Este o ofertă de studiu pe tavă de argint și ți se dă ocazia să pleci acasă cu tava. Una din firme oferă în preț și o tabletă, să nu ne mai umplem de hârtii atunci când mergem la cursuri”, a comentat sarcastic Ion Ardeal Ieremia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.