SCM Politehnica a depășit-o pe Arendal și e în anticamera grupelor Cupei...

SCM Politehnica a depășit-o pe Arendal și e în anticamera grupelor Cupei EHF! Tensiune între alb-violeți după un nou final cu emoții FOTO

0
DISTRIBUIȚI
poli-timisoara-arendal-18
Bucurie și tensiune la SCM Politehnica

Handbaliștii alb-violeți au mai avansat un tur în Europa. SCM Politehnica Timișoara a învins-o și în manșa secundă din turul II preliminar al Cupei EHF pe nordica OIF Arendal. Tot cu un scor la limită: 27-26. Finalul de joc nu a fost lipsit de emoții. După ce au condus cu șase goluri când mai erau nouă minute din meci, bănățenii au tremurat în ultimul minut pentru succes. Pe acest fond a izbucnit și un conflict între doi dintre stranierii echipei.

SCM Poli a început bine după acel 24-23 de la Kristiansand. Norvegienii au ținut aproape în primele minute, dar au avut scor de calificare doar în minutul 13, 7-5 prin reușita lui Jakobsen. Imediat însă a ieșit la rampă Cristian Fenici. Căpitanul a răsturnat rezultatul într-un minut, Vuk Milosevic și-a dus echipa pentru prima dată la +3 iar la pauză amfitrionii conduceau cu 16-12. Ecartul s-a mărit în partea secundă. Adam Savic s-a remarcat din nou în poarta lui Poli iar șuturile intrau destul de lejer pe lângă portarul scandinavilor Oliveira. Golul lui Vuk din minutul 37 însemna un +6, valoare înregistrată și după 51 de minute de joc. De aici însă, poate și pe fondul relaxării, lui Poli nu i-au mai ieșit lucrurile nici în atac, nici în apărare. În schimb, Arendal a început să recupereze galopant. Paulsen înscrie de două ori consecutiv de la 7 metri și își apropie colegii la două lungimi de alb-violeți. Mai erau sub două minute din meci când marchează și Soerdahl, 27-26! În minutul 59 elevii lui Pero Milosevic au și noroc. Savic apără, dar tensiunea rămâne în aer. Moment în care intervine și sala, destul de plină azi, cu încurajări. Acțiunea care putea pecetlui soarta partidei e însă ratată și izbucnește un conflict între poliștii Lasica și Simovic. Cei doi părând pe punctul de a se sfâșia chiar la ultimul time out. În cele din urmă jocul se încheie cu o ratare a norvegienilor și prin urmare cei de la SCM Poli încing hora bucuriei pe teren.

În turul următor, ultimul înainte de intrarea în grupe, SCM Politehnica va avea cu siguranță un adversar și mai dificil. Până atunci Fenici și compania au misiunea, nu ușoară, de a urca în clasamentul Ligii Zimbrilor, acolo unde următoarea oprire e pe terenul celor de la CSM București, participanți și ei în EHF.

SCM Politehnica Timișoara (marcatori): Simovic 5 goluri, Marjanovic 4 (1 din 7 metri), Lasica 4, Fenici 5, V. Milosevic 6, L. Ștefan 1, Lazarov 2.

OIF Arendal: E. Pedersen 5, A. Pedersen 6, Jakobsen 5 (2), Ekman 1, Kovacevic 1, Vidovic 2, Paulsen 4 (3), Hraffnson 1, Soerdahl 1.

”Ne-am complicat puțin pe final”

Norvegienii au recunoscut la final că nu se așteptau ca SCM Poli să fie o echipă așa de puternică. Cei de la Arendal susțin că la rândul lor au trecut printr-un proces de transformare. ”A fost strâns și cred că un meci plăcut de urmărit. Am făcut greșeli multe, greșeli tactice. Cred că Timișoara merită să fie în runda a treia. A fost cum ne-am așteptat, dar am greșit, ne-au condus la patru diferență în prima parte. Dacă era mai strâns în prima parte am fi făcut jocul mai interesant. A fost până la urmă interesant pentru fani. Am simțit că jucătorii Timișoarei au obosit. Dar am luat decizii greșite în final. Avem jucători tineri, care au câștigat experiență. A fost bine pentru noi. A trebuit să schimbăm mulți jucători pentru campionatul Norvegiei. Înainte de Crăciun echipa va fi mai puterncă. Ne-am dorit o victorie. Nu suntem satisfăcuți că n-am câștigat. Poate anul viitor ne întoarcem și vă scoatem în runda 3 pentru a ne califica în grupe. Cine știe? Am fost surprinși de nivelul Timișoarei, a fost peste așteptările noastre”, a declarat Per Michelsen, director executiv al grupării nordice.

Antrenorul lui SCM Politehnica, Pero Milosevic, era încântat că elevii săi leagă succesele și nu în orice fel de meciuri, ci într-o competiție puternică. ”Două victorii cu Arendal și sunt patru în total în EHF. Am controlat tot jocul. Ne-am complicat puțin pe final, e normal. Unii jucători nu au putut fi schimbați în ultimele minute pe defensivă. E important că am oținut victoria. Îmi felicit jucătorii pentru că au câștigat și în Norvegia. Sunt trei partide foarte bune consecutive… Ei au venit să câștige. Trebuia să învingem la 2-3 goluri acolo. Mulțumim publicului pentru că ne-a susținut pe final.


Atunci când s-a complicat. Pentru mine am câștigat jocul cu defensiva… Echipa norvegiană e una bună. Va fi greu în turul următor, nu e Cupa Challenge. Sper că nu ne va costa în campionat efortul”, a declarat tehnicianul muntenegrean.

Întrebat de conflictul izbucnit între Marko Lasica și Marko Simovic, Pero Milosevic a explicat că a fost vorba de o neînțelegere la faza de atac în care balonul a ajuns în aut și a încercat să minimalizeze disputa dintre cei doi, una ce părea aprinsă chiar și după finalul întâlnirii: ”S-a terminat o dată cu finalul partidei. Sunt mici certuri… precum la Real Madrid sau Barcelona. Nu e un lucru important”.

Căpitanul Cristian Fenici a spus după joc că de dorit ar fi un adversar care să le permită speranțe la calificarea în faza grupelor. ”Sunt bucuros că am trecut în turul următor. E o echipă nou formată, EHF nu e Challenge. Sunt foarte bucuros că am trecut de o echipă ca Arendal. Și la ei am făcut vizionări, știam că e o echipă tehnică, specific nordică. Apărarea a făcut diferența și portarii ne-au ajutat. Echipa a început să meargă mai bine pentru că am avut un inceput greu de campionat. Dorim să jucăm cu o echipă accesibilă în turul 3. Dacă picăm cu o echipă de top din Germania sau Franța va fi foarte greu. Cu oricine va fi foarte greu în cele din urmă… Mi s-a făcut inima cât un purece când nu am marcat cu poarta goală. Dar ne bucurăm că am trecut în turul următor”, a conchis Fenici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.