Sociologul Bogdan Nadolu despre alegerile parlamentare: „Este totuși un vot politic”. Ce...

Sociologul Bogdan Nadolu despre alegerile parlamentare: „Este totuși un vot politic”. Ce spune despre candidații cu probleme penale VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

bogdan nadolu (5)

Analiză importantă făcută de sociologul Bogdan Nadolu, care a comentat pe marginea şanselor pe care le au partidele care se înfruntă la scrutinul din iarna acestui an, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Dacă la fel ca și mulți din votanți, Nadolu vede USR ca pe o speranță în domeniul politic, sociologul crede că discursul UDMR este o gafă, în timp ce, spune același invitat, PMP ar putea să nu prindă pragul dacă prezența la vot la fi una scăzută. „Este un partid cu lider, care, din păcate, s-a jucat un pic cu planul doctrinar. Adică nu poți să baleezi așa stânga-drapta cu foarte mare lejeritate fără să lași urme. Un vot politic tocmai la asta face referire, la doctrina din spatele formațiunii. Nu e un vot politic pentru un nume, ci pentru un nume asociat cu o doctrină, trebuie să se reactiveze aceste doctrine”, a comentat invitatul pe margea ALDE.

Nadolu a făcut o serie de precizări și pe tema discursului anti-DNA practicat de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, spunând că „la nivelul electorilor, acțiunile DNA oricât ar fi de controversate, discutabile, forțate sau nu, sunt acțiuni de mare răzbunare socială, de mare revărsare a emoțiilor sau a frustrărilor cumulate.


Deci nu cred că e un pariu câștigător să mergi pe o direcție care e cu priză inversă la public. Publicul apreciază, l-au prins și pe ăla și pe ăla și așa mai departe, nu poți să vii să spui: Da, dar nu fac bine. Votați-mă că eu vă spun că nu fac bine”.

În ceea ce privește cele două mari blocuri politice, invitatul a declarat că, în opinia sa, ambele partide deja și-au finalizat listele și că votul se va da în funcție de programele de guvernare cu care vin PNL şi PSD. Pe marginea faptului că liderul PSD Liviu Dragnea are o condamnare cu suspendare, Nadolu a declarat că „atâta vreme cât este eligibil și poate candida, deci nu se face o ilegalitate, nu cred că este o problemă, pentru că fiind girat politic de partid, votul în sine merge tot pe filiera asta politică. Se votează tot preponderent de stânga sau de dreapta. Acuma că pe lista respectivă e o persoană dubitabilă, cu probleme sau ce o mai fi asta deja contează foarte puțin față de acum patru ani. Dacă legal poate să candideze eu cred că nu o să influențeze pentru că nimeni nu o să se uite pe buletinul să se uite fiecare candidat să vadă câte suspiciuni, câte condamnări are”.

Prezența Alinei Gorghiu și a lui Claudiu Buciu pe lista PNL pentru Senat poate fi un lucru pozitiv, a susținut invitatul care a detaliat „dacă vor fi prezenți în campanie, sunt șanse foarte mari să influențeze cu plus, dacă vor veni doar în ziua alegerilor, că familia de la 48 în cameră nu poate să piardă și așa mai departe, atunci depinde de jocul local. PNL va avea misiunea de a integra în mesajul local două persoane publice care nu aparțin mediului local. Este totuși un vot politic în care dimensiunea indusă de partid contează”.

Nadolu a făcut şi o previziune la finalul emisiunii, dând șanse PSD de a face noul guvern, explicând că electoratul de stânga este mai numeros și iese mai mult la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.