Timișoara Saracens, învinsă și la Paris în Challenge Cup. Bănățenii nu au...

Timișoara Saracens, învinsă și la Paris în Challenge Cup. Bănățenii nu au punctat dar și-au respectat blazonul în repriza secundă

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens a luptat pe Stade Jean Bouin. Foto: Daniel Nechita
Timișoara Saracens a luptat pe Stade Jean Bouin. Foto: Daniel Nechita

Nu a fost să fie o seară magică la Paris pentru campioana României. Timișoara Saracens RCM nu a putut să pună punct pe tabelă în fief-ul celor de la Stade Francais, scor 0-27, în etapa a doua din EPCR Challenge Cup. Totuși, Burcea și compania au făcut o repriză secundă demnă, în care au încasat doar cinci puncte deși au evoluat timp de zece minute și cu un om în minus.

”Sarazinii” din Banat își doreau cu siguranță alt start de partidă în Franța după eșecul dur încasat cu Edinburgh. Stade Francais a marcat însă eseu din primul minut prin Jules Plisson și pe parcursul primei reprize a cam făcut diferența. După opt minute scorul era 10-0 prin conversie și apoi penalitate, ambele marca Steyn. Fartass (minutul 16) și apoi Djibril Camara (19) au reușit să culce din nou balonul în suprafața de țintă a timișorenilor. Steyn a ratat ultima conversie și scorul a rămas 22-0. Rezultat înregistrat și la pauză, în ciuda strădaniilor elevilor lui Grainger Heikell de a oferi o replică pe final de repriză.


Timișorenii, cu grămada, s-au apropiat la cinci metri de obiectiv, dar în cele din urmă s-a fluierat o greșeală a taberei române.

Stade Francais a menținut nivelul înalt în startul părții secunde. La Saracens RCM au început să fie operate modificări însă gazdele au reușit un nou eseu în minutul 52 prin Nicolas. Din nou transformarea a fost ratată și tabela a rămas înghețată la 27-0 pentru parizieni. Misiunea bănățenilor pe ”Jean Bouin” a devenit și mai complicată după o oră de joc. Nou intrat, Mădălin Lemnaru a văzut cartonaș galben și colegii săi au fost nevoiți să se descurce în 14. Și acesta a fost marele merit al timișorenilor azi, atât în inferioritate, apoi cu Lemnaru revenit în teren, au reușit să ducă jocul în terenul francez. Din păcate însă tabela a încremenit cu nimic în dreptul vizitatorilor.

Timișoara Saracens suferă al doilea eșec din două partide în EPCR Challenge Cup, dar nu s-a făcut deloc de râs pe terenul unui gigant dintr-o lume mult mai ”ovală”. Următoarea partidă în competiția europeană pentru bănățeni va fi abia în 10 decembrie, pe teren propriu, cu cel mai galonat adversar din grupă: Harlequins.

Timișoara Saracens: 1. Gigi Militaru, 2. Andrei Radoi, 3. Edmund Aholelei, 4. Ionut Muresan, 5. Valentin Poparlan, 6. Randall Morrison, 7. Vasile Rus, 8. Stelian Burcea (cpt), 9.Valentin Calafeteanu, 10. Jody Rose, 11. Stephen Shennan, 12. Jack Umaga, 13. Brian Sefanaia, 14. Fonovai Tangimana, 15. Catalin Fercu. Au mai intrat: 16. Eugen Capatana, 17. Sione Taupaki, 18. Samuel Maris, 19. Marian Gorcioaia, 20. Madalin Lemnaru, 22. Daniel Ianus. Antrenor: Gragine Heikell.

Stade Francais: 1. Zurabi Zhvania, 2. Laurent Panis, 3. Zak Taulafo, 4. Mathieu De Giovanni, 5. Pascal Pape (cpt.), 6. Sekou Macalou, 7. Sylvain Nicolas, 8. Jonathan Ross, 9. Clement Daguin, 10. Morne Steyn, 11. Ratu Alipate Ratini, 12. Jules Plisson, 13. Theo Millet, 14. Julien Arias, 15. Djibril Camara. Au mai intrat: 16. Graig Burden, 17. Emmanuel Felsina, 18. Giorgi Melikidze, 19. Willem Alberts, 20. Rafael Lakafia, 21. Arthur Coville, 22. Herman Meyer Bosman, 23. Paul Williams. Antrenor: Gonzalo Quesada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.