Timișoara Saracens își joaca șansa la Paris. Cine e gruparea care o...

Timișoara Saracens își joaca șansa la Paris. Cine e gruparea care o așteaptă pe campioana României în prima ei deplasare din Challenge Cup

0
DISTRIBUIȚI
saracens-edinburgh-22
Timișoara Saracens are parte de un nou duel tare pe plan continental

Rugbiștii bănățeni au parte de primul joc afară în grupele Challenge Cup la doar cinci zile de la debutul în competiție. După eșecul dur cu Edinburgh de pe teren propriu Timișoara Saracens RCM vrea să lase o impresie plăcută în Franța, acolo unde e așteptată de Stade Francais. Elevii lui Grainger Heikell pornesc evident cu șansa a doua în fața unuia dintre cele mai de succes cluburi din Hexagon din perioada recentă.

Stade Francais a început și ea grupa a 5-a cu un eșec, dar pe terenul lui Harlequins, scor 21-43. Parizienii reprezintă 133 de ani de rugby și au fost înființați de către un grup de studenți.


În istoria clubului s-a consemnat însă și o fuziune, cu Club Athlétique des Sports Généraux (CASG) în 1995. Succesul nu i-a ocolit pe ”All Pinks” în elita internă, ”Top 14”, acolo unde se află pe locul 2 la trofee, cu 14 campionate câștigate, cinci mai puțin decât colosul Stade Tolousaine. În această ediție echipa pregătită de Gonzalo Quesada se află deocamdată doar pe locul 11.

Un alt aspect prin care francezii impresionează e arena proprie. Renovatul Stade Jean-Bouin a ajuns la 20.000 locuri pe scaune și se bucură de o arhitectură spectaculoasă. Arena se află în vecinătatea mai cunoscutului ”Parc des Princes”. Mai mult, de câteva ori pe an echipa cu roz în echipament evoluează și pe giganticul Stade de France.

Pentru Timișoara Saracens jocul din Capitala Franței reprezintă oportunitatea de a arăta că poate fi un partener demn și la acest nivel după ce rezultatul cu Edinburgh Rugby, 17-59, a fost considerat destul de dur. ”Am demonstrat că putem să marcăm, asta e cel mai important. Mental nu suntem afectați, trebuie să ne refacem fizic. Sunt sigur că vom merge și ne vom recupera până la ora meciului de la Paris”, spunea căpitanul Stelian Burcea după duelul cu scoțienii. Timișorenii au suferit și mici contuzii, la ordinea zilei, după debutul în faza grupelor, dar și o lovitură mai dură, recepționată de Sefanaia. ”Noi suntem capabili să arătăm mai mult decât atât”, concluziona și tehnicianul Grainger Heikell.

Partida Stade Francais – Timișoara Saracens RCM se dispută mâine, de la ora 21.00 (ora României), pe Stade Jean-Bouin din Paris. Tot în runda a doua din faza grupelor Challenge Cup se dispută și jocul Edinburgh Rugby – Harlequins, programat sâmbătă. ”Centralul” partidei va fi englezul Tom Foley.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.