Sterilizare gratuită pentru mii de câini și pisici din Timișoara. Cum îți...

Sterilizare gratuită pentru mii de câini și pisici din Timișoara. Cum îți poți înscrie pe listă animalul de companie

0
DISTRIBUIȚI

set-7-pisici-negre

Cu bani elvețieni, peste 2.500 de pisici și câini din Timișoara au beneficiat de sterilizare și tratamente, în cadrul cabinetului veterinar social Animals First, inițiat de Asociaţia Pet Hope Timişoara şi partenerul lor elveţian NetAP (Network for Animal Protection). Cele mai multe patrupede sterilizate au fost femele, 1.800, deoarece acestea au fost considerate cu risc ridicat de înmulţire, însă şi 700 masculi au beneficiat de serviciile cabinetului veterinar social.

„Pe lângă faptul că respectăm nişte standarde înalte în munca pentru animale, ceea ce ne reprezintă cu adevărat este dragostea pentru ele şi dorinţa de a le proteja. Prin intermediul proiectului social „SET – Sterilizăm şi Educăm pentru Timişoara” contribuim la managementul uman al patrupedelor, dar mai ales suntem nişte parteneri de încredere pentru proprietarii de animale, care îşi pot lăsa animalele de companie pe cele mai bune mâni, ştiind că pisica sau câinele adus în cabinetul veterinar sunt tratate de către iubitori de animale”, a spus dr.


Noemi Kiss, veterinar al Asociaţiei NetAP.

Proprietarii de animale pot să îşi aducă în continuare animale, sau cele fără stăpân pentru a beneficia de o intervenţie chirurgicală sigură, la standarde europene. Pot beneficia de gratuitate, pensionarii, şomerii, familiile cu venituri reduse, dar și câinii din jurul firmelor, dacă acestea își asumă hrănirea și îngrijirea ulterioară a lor.

„Lucrând zi de zi în folosul animalelor, întâlneşti situaţii dintre cele mai diverse. Un caz care m-a impresionat în cadrul proiectului social SET – Sterilizăm şi Educăm în Timişoara, a fost o doamnă care a salvat șapte pisici negre de pe stradă, toate crescute de dânsa cu biberonul. Şi doamna, şi noi, ne-am bucurat că am putut steriliza pisicile, ajutând şi cu transportul lor la cabinet, altminteri acestea s-ar fi înmulţit între ele, neexistând posibilitatea financiară de a fi duse la un cabinet veterinar contracost. Pe lângă sterilizarea pisicilor, doamna a primit din partea NetAP mâncare pentru animale şi câteva obiecte pentru a asigura confortul acestora. Încântată de ajutorul primit, stăpâna animalelor a ajutat la prinderea mai multor pisici sălbatice din zona sa, care au fost sterilizate pentru a nu se mai înmulţi pe domeniul public”, a declarat Alina Văcaru, managerul Asociaţiei Pet Hope Timişoara.

Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuite timișorenii sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0723.004.769.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.