Timișorenii, invitați să-și „doneze” ziua de naștere pentru o cauză nobilă. Cum...

Timișorenii, invitați să-și „doneze” ziua de naștere pentru o cauză nobilă. Cum poți ajuta o fetiță bolnavă

0
DISTRIBUIȚI

03_resize-1

Timișorenii sunt invitați să intre în „Comunitatea oamenilor de bine” și, la aniversările lor, să strângă bani pentru cauze nobile.

Ideea a fost lansată de pietenii lui Alice Suttyak, mama unei fetițe cu tetrapareză spastică, care se străduiește să îi ofere fiicei sale, Briana, o existență normală.

„Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Sunt voluntar Look Inside din vara acestui an, dar încă de anul trecut am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei fetițe dragi mie, Briana, pe care o știu de când avea trei anișori și care are nevoie de foarte multe terapii în încercarea asiduă de a fi un copil/om normal și independent. Mama ei, Alice Suttyak, luptă neîncetat și din toate puterile pentru a-i oferi Brianei terapiile de care are nevoie și e mereu în căutare de oameni de încredere care să o ajute în numeroasele demersuri pe care le face pentru a obține sumele necesare pentru aceste terapii vitale.


Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face, te rog, este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii pentru Briana. Îți mulțumesc din inimă! Împreună suntem mai buni! Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe galantom.ro/daruiesteziuata”, acesta e mesajul emoționant lansat în social media de poeta Liana Toma.

Ea îi invite pe timișoreni să facă asemeni ei și să creeze o pagină de donații – la link-ul menționat – în faboarea micuței Briana.

Briana a venit pe lume în martie 2011. „Până la șase luni, Briana a fost ca o legumă, nu se mișca, nu vorbea”, își aduce aminte Alice prin ce clipe groaznice a trecut. Asta pentru că fetița ei, care a venit pe lume prematur, la 30 de săptămâni, s-a născut cu tetrapareză spastică. Din cauza acestei afecțiuni, Briana vede doar cu ochelari, nu poate să meargă, să mănânce singură sau să se joace cu alți copii, pentru că zonele din creier care controlează mișcarea sunt afectate. „Este greu, pentru că sunt doar eu cu ea”, a povestit Alice, care a fost părăsită de soț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.