Tone de marfă de contrabandă, dar și o sumă impresionantă de bani,...

Tone de marfă de contrabandă, dar și o sumă impresionantă de bani, confiscate de la o singură persoană în urma unor percheziții FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1887537339">

perchezitii-faina-alcool-caras-bani6

Tone de făină și alcool au fost confiscate de poliţiştii de frontieră în urma unor percheziţii pe raza judeţului Caraş-Severin. De la evazioniști, polițiștii au indisponibilizat și o importantă sumă de bani negri.

Poliţiştii de frontieră cărăşeni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Nouă, sub directa coordonare a Prim Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, au efectuat două percheziţii domiciliare într-un caz de evaziune fiscală şi contrabandă, în urma cărora au confiscat peste 8,5 tone de făină şi tărâţe, aproximativ 1.200 litri alcool şi diverse sume de bani.

Perchezițiile au vizat o persoană suspectă de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă şi evaziune fiscală prin intermediul unei societăţi comerciale aparţinând acesteia.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 1.118 litri de lichid incolor cu miros specific de ţuică, 7.450 kg de făină albă, 1.120 kg de tărâţe, ţigări de contrabandă şi cafea, dar şi diferite sume de bani (278.045 lei, 7.755 euro, 180.200 coroane Cehia) care au legătură cu cauza.

Bunurile, în valoare de aproximativ 38.805 lei şi suma de bani au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

3 COMENTARII

  1. In primul rand sa vedem ce inseamna contrabanda … ” Trecere clandestină peste graniță a unor mărfuri interzise sau sustrase de la plata taxelor vamale ” Sursa : https://dexonline.ro/definitie/contraband%C4%83/paradigma . Ce vedem noi in stirea asta …. tuica facuta in casa omului, faina si tarate ( posibil sa fie facute de om la moara ) , tigari si cafea, cantitate ??? si niste sume de bani. Intrebarea care se pune: unde este contrabanda?

  2. Legea 86/2006 art. 270 alin.3
    „(3) Sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc potrivit alin. (1) colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.
    Sursa:http://www.juridice.ro/303850/ril-admis-incadrarea-juridica-a-faptei-persoanei-fizice-care-detine-in-afara-antrepozitului-fiscal-produse-accizabile-nemarcate-si-care-provin-din-contrabanda.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.