Un nou CUTREMUR de PROPORȚII în Italia, resimțit în toată peninsula: „S-a...

Un nou CUTREMUR de PROPORȚII în Italia, resimțit în toată peninsula: „S-a prăbuşit totul, se văd nori de fum, este un dezastru”

0
DISTRIBUIȚI

cutremur-italia-laquila

Un puternic seism s-a produs în această dimineață în centrul Italiei, fiind resimțit în toată țara, conform Reuters. Acum trei zile, alte două cutremure au fost simțite în zonă, afectând clădiri din mai multe localități.

Informațiile inițiale indicau un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter, dar Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a anunțat că magnitudinea a fost în jur de 6,5 grade pe Richter.


Epicentrul seismului a fost localizat la 132 de kilometri nord-est față de capitala Roma, la 10,8 kilometri adâncime.

Conform presei italiene, cutremurul a fost simțit la Roma, Perugia, Rimini, Abruzzo și chiar Napoli, și sunt pagube mari în zona Norcia, unde s-a prăbușit inclusiv catedrala. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cea mai puternică de 4,9 grade.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Cel puţin două persoane sunt în stare gravă în urma seismului de suprafaţă cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter produs duminică dimineaţă în centrul Italiei, relatează ziarul La Repubblica. Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la urmările cutremurului din centrul Italiei şi la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de acesta, până acum nefiind înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară.

În orăşelul Norcia s-a prăbuşit Basilica San Benedict. „S-a prăbuşit totul, se văd nori de fum, este un dezastru”, a transmis primarul orăşelului Ussita, afectat grav de cutremurele produse zilele trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.