Veşti noi despre șantierele din Timişoara. Află în ce stadiu sunt lucrările...

Veşti noi despre șantierele din Timişoara. Află în ce stadiu sunt lucrările de la pasajele Jiul şi de pe strada Popa Şapcă

0
DISTRIBUIȚI

pasajul jiul lucrari 1

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a oferit astăzi informații legate de stadiul celor două mari șantiere deschise în oraș pentru lucrări de infrastructură: lărgirea pasajului Jiul și lărgirea străzii Popa Șapcă la patru benzi.

„La Jiul se relocă acum rețelele de gaz și de apă. Se execută zidul de sprijin pe breteaua către gară și se lucrează la extinderea la patru benzi a carosabilului. Toate aceste lucrări se fac acum și lor le adaug o procedură extrem de importantă care e mai greu de descris, una de realizare a unui radier, a unei fundații la o adâncime destul de mare pentru o platformă pe care se va realiza un cadru care va fi prefabricat și care va fi apoi intodus prin presiune sub liniile de cale ferată.


Este o tehnologie foarte modernă, care va permite ca circulația trenurilor să fie întreruptă cel mult 48 de ore. Așa ne-am propus, sper să se și poată întâmpla așa ceva. Nu există experiență tehnică pentru soluția pe care v-am prezentat-o, deși execuția este făcută de o firmă extrem de serioasă, firma austriacă PORR”, a explicat Nicolae Robu.

Conform edilului și lucrările de pe strada Popa Șapcă merg bine. Acolo, în luna decembrie, ar trebui să fie deschisă o a doua bandă de circulație. „La Popa Șapcă s-a finalizat pozarea tubulaturii subterane pentru canalizaţia tehnică, pentru reţelele de fibră optică şi aşa mai departe. Se lucrează acum pe tronsonul de la punctele cardinale către calea ferată, către pasajul propriu-zis, la realizarea suportului pentru lărgirea la patru benzi şi de asemenea se lucrează în partea cealaltă în continuare de la sensul giratoriu de la Galeria 1 către linia de cale ferată tronsonul al doilea. Primul tronson aţi văzut că a fost deja cu ceva vreme în urmă finalizat cu asfaltarea pe formatul final a zonei respective”,a adăugat Robu.

Conform datelor oferite de Direcţia Tehnică la pasajul Jiul stadiul lucrărilor este de 30%, iar la Popa Șapcă estimarea este circa 25%. Durata de execuţie a lucrărilor de la pasajul Jiul este de 14 luni, iar startul s-a dat din luna iulie 2016. La Popa Şapcă termenul este de 18 luni, iar şantierul a fost deschis în luna august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.