Zeci de școli din Timiș primesc 1,3 milioane de euro de la...

Zeci de școli din Timiș primesc 1,3 milioane de euro de la UE ca să-și trimită elevii și profesorii în străinătate timp de o lună. Care este scopul

0
DISTRIBUIȚI
14542668_10205241016024539_814087357_n
Zeci de școli din Timiș implementează Programul Erasmus+.

Aproximativ 400 de elevi și profesori din zeci de școli din județul Timiș vor merge, timp de cel mult o lună, în diferite țări membre ale Uniunii Europene, în cadrul Programului Erasmus Plus. Totul cu scopul de a vedea cum se învață în unitățile de învățământ din străinătate și cum se lucrează în companiile de acolo.

Două licee timișorene au obținut „Carta pentru mobilități Erasmus+”

„În ceea ce privește școlile din județul Timiș, în prezent avem 28 de proiecte europene implementate prin Programul Erasmus Plus în diferite unități de învățământ, iar valoarea totală a acestor proiecte este în jurul sumei de 1,3 milioane euro.


Acest Program Erasmus Plus mai înseamnă, în primul rând, că elevi și profesori merg în alte țări membre ale Uniunii Europene, fie în școli, fie pe partea de formare profesională, pot merge și în companii pentru stagii de pregătire practică, de la minim două săptămâni până la trei sau patru săptămâni”, a explicat Ciprian Blaj, inspector pentru proiecte europene în cadrul ISJ Timiș.

Reprezentantul inspectoratului școlar consideră că toată lumea care participă în cadrul programului are de câștigat, pentru că este dobândită o experiență în plus. „Elevii văd o altă școală sau o altă companie, lucrează cu alți oameni, învață să vorbească mai bine o limbă străină, învață să se descurce. Orice unitate de învățământ își găsește un loc în Erasmus Plus, depinde ce își dorește să dezvolte în școală”, a mai precizat Ciprian Blaj.

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a premiat două licee timișorene care au obținut în acest an „Carta pentru mobilități Erasmus+”, respectiv Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” și Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”. Această cartă este o recunoaștere instituțională a capacității de a implementa proiecte europene de mobilitate finanțate de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și oferă o variantă simplificată de a accesa proiecte prin acest program până în anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.