ACS Poli pierde cu Dinamo și rămâne ultima. ”Câinii” s-au impus în...

ACS Poli pierde cu Dinamo și rămâne ultima. ”Câinii” s-au impus în ”umbra” derby-ului de altădată de la Timișoara GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli, învinsă de Dinamo. Foto: Adrian Pîclișan
ACS Poli, învinsă de Dinamo. Foto: Adrian Pîclișan

Departe de derby-ul de altădată, întâlnirea dintre Timișoara, reprezentată de ACS Poli, și mult ”hulita” Dinamo București s-a încheiat prost pentru amfitrioni, scor 1-2 (0-1). Deși nu au impresionat, ”câinii” se pot bucura că i-au oferit o ”linie” de viață lui Ioan Andone.

O seară nu foarte răcoroasă pentru întâlnirea ACS Poli – Dinamo nu a adunat nici șase-șapte mii de oameni pe stadionul timișorean. Galeria ”câinilor” s-a impus din start în duelul cu micuța ”falangă” din cealaltă peluză. Pe teren lucrurile mergeau în aceeași direcție. După câte o șansă de fiecare parte. Cânu în minutul 9 pentru gazde, respectiv Lazăr pentru oaspeți. Scorul avea să fie deschis după o fază oarecum norocoasă pentru bucureșteni. Turnul Nemec a trimis aerian, mingea s-a îndreptat agale spre bară, la fel ca Straton în urmărire, dar balonul a sărit apoi din stâlp în fața liniei, acolo unde Nedelcearu, singur singurel, a îndeplinit o simplă formalitate. Bănățenii nu au dus lipsă de șanse până la pauză. Dar Drăghici a părut a fi în una dintre acele zile mai puțin reușite.

Egalarea putea veni și după pauză. Pasul lui Bărbuț, mai alert ca al ex-timișoreanului Steliano Filip, îl găsește în fața careului pe Croitoru, dar șutul căpitanului ocolește butul din dreapta lui Penedo. Când se părea că ACS Poli începe să se miște vine și faza din minutul 57. O nouă minge aruncată în spatele apărării găsește un dinamovist extrem de liber. De această dată a fost Palic cu centrarea pentru Maric, care înscrie spectaculos cu ajutorul barei. Gazdele păreau lipsite de speranțe până când, în minutul 63, Maric își anulează practic reușita, secerându-l pe Bărbuț în careu. Deși nu a impresionat azi Doman reduce din diferență de la punctul cu var și își readuce echipa în meci. Cu puțin noroc putea fi și 2-2 la plonjonul lui Bocșan, care a fost și aproape de accidentarea lui și a lui Nemec. Timișorenii păreau să aibă și timp, nu au avut însă și inspirație. Deși ”câiinii” nu au impresionat și au fost periculoși mai mult pe contre. Un punct putea fi obținut și la ultima fază, dar Popovici s-a prăbușit în careu în duel cu adversarii, Hațegan nu a mai acordat nimic.

Un 1-2 trist din toate punctele de vedere și ACS Poli rămâne cu zero în dreptul punctelor, deși pe teren a acumulat totuși 14.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Bocșan, Cânu, Novak (89 Șeroni) – Artean – Bărbuț, Llorente, Croitoru (cpt.), Doman (81 Mailat) – Drăghici (58 Popovici). Pe bancă: Curileac – Fridrich, Cârstocea, Lokaj. Antrenor: Ionuț Popa.

Dinamo București: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, S. Filip – Hanca, Busuladzic, Palic (90 M. Popescu), Lazăr (79 D. Rotariu) – Nistor (cpt.) – Nemec (84 Oliva). Pe bancă: Brănescu – Mahlangu, Cecarrelli, D. Popa. Antrenor: Ioan Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.