Aleşii locali din Timișoara decid astăzi dacă prelungesc înțelegerile cu Retim şi...

Aleşii locali din Timișoara decid astăzi dacă prelungesc înțelegerile cu Retim şi SDM pentru deszăpezire. Ce condiţie trebuie să îndeplinească firmele UDPATE Proiectul a trecut

0
DISTRIBUIȚI

timisoara sub zapada09_resize

Contractele companiilor SDM şi Retim, care se ocupă de deszăpezirea celor şase sectoare în care a fost împărţită Timişoara, ar putea fi prelungite astăzi. Totul depinde de aleşii locali, care trebuie să se pronunţe cu privire la extinderea cu un an de zile a contractelor în valoare totală de 21.400.000 de lei, fără TVA.

Un argument puternic pentru un vot în favoarea proiecului este faptul că până la această dată au rămas necheltuite peste zece milioane de lei din suma alocată inițial, graţie iernilor blânde în care în capitala Banatului nu a nins. Amintim că Retim se ocupă de deszăpezirea sectoarelor 1,2,3 şi 6, în vreme ce sectoarele 4 şi 5 sunt gestionate de SDM.

Proiectul de hotărâre publicat pe site-ul primăriei propune „prelungirea contractelor de delegare a gestiunii activităţii de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea acestora pe timp de polei sau de îngheţ pentru cele 6 sectoare din Municipiul Timişoara, până la data de 30.04.2018, prin act adiţional” și menționează că „se mandatează domnul Nicolae Robu Primarul Municipiului Timişoara să semneze actele adiţionale la contractele de delegare a gestiunii activităţii de curăţare şi transport a zăpezii”.


Singura condiție impusă firmelor este „obținerea Licenței pentru activitatea de curățare și transport a zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț eliberată în temeiul Ordinului Președintelui A.N.R.S.C., cu valabilitate pe perioada înscrisă în actele adiționale”.

Anexele proiectului arată şi valoarea fiecărui contract semnat, dar şi valoarea sumelor plătite fiecărei firme în anii scurşi până acum.

Proiectul integral, cu anexele aferente, poate fi consultat aici.

UPDATE Proiectul a fost votat de consilierii locali și aprobat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.