Avocatul Sergiu Stănilă despre luptele pentru funcția de decan al Baroului Timiș:...

Avocatul Sergiu Stănilă despre luptele pentru funcția de decan al Baroului Timiș: „Lucrurile au depăşit puţin cadrul tradiţional”. Vezi ce spune despre acuzațiile care i s-au adus VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
253915
Se alege noul decan al Baroului Timiş.

Nu doar politicienii sunt în campanie electorală în această perioadă, ci şi avocaţii din judeţul Timiş. În data de 21 noiembrie, cei aproximativ 840 de avocaţi din judeţ, membri ai Baroului Timiş, sunt aşteptaţi la urne pentru a vota noul decan. În bătălia pentru această funcţie s-au înscris cinci avoca – actualul decan, Valeriu Răuţă, prodecanul Sergiu Stănilă, , Lavinia Tec, Ana Marcela Bas şi Călin Bot.

Lupta pentru funcţia de decan al Baroului Timiş este una aprigă, astfel că această campanie electorală este puţin mai diferită faţă de precedentele, a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, avocatul Sergiu Stănilă, făcând referire la un articol defăimător la adresa sa care a apărut în presă, recent.

„Anul acesta, lucrurile au depăşit puţin cadrul tradiţional în care se desfăşurau până acum campaniile precedente, nu ştiu exact care a fost raţiunea celor care au procedat ca atare. Eu sunt prodecanul Baroului Timiş din iunie 2015. Evident că fiecare dintre noi s-a înscris în această cursă cu un scop anume. Eu am încercat să fac o radiografie a ceea ce înseamnă profesia de avocat, atât din punct de vedere administrativ, cât şi din perspectiva avocatului şi a nevoilor avocatului. Cred eu că în cei patru ani în care am îndeplinit funcţia de membru al Consiliului Baroului Timiş, plus un an în care am îndeplinit funcţia de prodecan, am reuşit să identific câteva aspecte, să fac anumite lucruri care nu se ridicau la cele mai înalte standarde să funcţioneze.


Cred că în continuare aş putea continua această activitate din calitatea de decan”, a explicat Sergiu Stănilă.

Avocatul timişorean a precizat că informaţia care a apărut în presă cum că ar fi fraudat alegerile din 2015 nu este adevărată, mai ales că “nu am candidat la acele alegeri, mandatul meu de consilier în Baroul Timiş a început în 2012 şi se termină în 23 noiembrie 2016. Eu nu am făcut parte din comisia care a numărat voturile în 2015, nu am avut absolut nicio legătură cu acele alegeri. S-a scris şi despre faptul că sunt complice la ceea ce s-a întâmplat la Vila avocaţilor, construită din banii avocaţilor din Baroul Timiş. Tot ce s-a scris e absolut neadevărat, nu am nicio legătură”.

Sergiu Stănilă a mai precizat că devizia sa în această campanie electorală este „Implicare” şi că a pornit în bătălia pentru funcţia de decan “cu respect, cu respectarea deontologiei profesionale şi mi-am propus să şi dovedesc aceste lucruri, să nu rămână simple deziderate. Am ieşit cu un program în faţa colegilor, am propus nişte direcţii, proiecte, idei pornind de la ce se întâmplă în barou, am venit cu un raport pe ultimii patru ani”.

Avocatul timişorean spune că toate aceste atacuri nu au o miză financiară, asta pentru că cel care doreşte să fie decan al Baroului Timiş primeşte o indemnizaţie lunară brută de 1.400 lei. În cazul în care va fi ales în această funcţie, Sergiu Stănilă spune că va renunţa la indemnizaţie. De altfel, tot el este cel care a propus ca şi consilierii din Baroul Timiş să renunţe la indemnizaţia lunară de 300 lei, lucru care s-a pus în practică în urmă cu doi ani.

De asemenea, dacă va ajunge decan al Baroului Timiş, Sergiu Stănilă şi-a propus cel puţin trei obiective. “O să reprezint avocaţii la nivel naţional mult mai bine, o să lupt pentru protecţia avocatului şi voi lupta pentru un barou transparent şi modern”, a precizat avocatul timişorean. Sergiu Stănilă a mai precizat în glumă, la finalul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că “în limitele legii, într-un proces avocaţii trebuie să se adapteze.  Un profesor spunea că într-un proces, toţi cei implicaţi vor să câştige, nimeni nu vrea să se facă dreptate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.