BILANȚ Un tur care ”putea să fie mai bun” pentru Ripensia Timișoara...

BILANȚ Un tur care ”putea să fie mai bun” pentru Ripensia Timișoara în Liga a III-a. Vezi cifrele toamnei și primele planuri ale roș-galbenilor pentru primăvară

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia Timișoara a obținut primul succes în Liga a III-a
Ripensia Timișoara a încheiat pe 3 turul Ligii a III-a

FC Ripensia Timișoara nu a avut o evoluție rea în prima jumătate a sezonului de Liga a III-a. Nou promovata din ”Ciarda Roșie” a început și a încheiat turul cu o înfrângere, dar se clasează pe ultima treaptă a podiumului în Seria a IV-a, la patru puncte în spatele liderului din Sebiș. Antrenorul Remus Steop regretă că echipa sa nu are măcar două puncte în plus la atacarea sezonului de primăvară, însă e per total mulțumit.

Ripensia a debutat sau a revenit după 69 de ani în Liga a III-a dacă luăm în calcul tradiția vechiului club roș-galben. În precedenta aventură clubul timișorean născut în Fabric promova. Echipa pregătită azi de Remus Steop și mutată în sudul orașului nu a avut parte de o toamnă perfectă, dar nu a făcut o figură rea la impactul cu ”C”-ul. ”Ripi” a cedat sever în prima rundă acasă cu Național Sebiș (scor 0-3) și a fost învinsă la finele turului, în runda 13 de Pandurii II (1-3), dar între cele două partide roș-galbenii au fost de netrecut.

”Am început și am încheiat prost. În postura noastră de nou promovată locul reflectă evoluția noastră. De cele mai multe ori am avut o evoluție constant bună. Au fost cele două sincope dar ne-am clasat pe o poziție bună pentru tur. Cu două puncte în plus eram acolo unde trebuia să fim. Nu trebuia să facem egal acasă cu Cermei (scor 1-1). Deocamdată ne propunem să câștigăm fiecare joc. Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul”, a declarat Remus Steop pentru PRESSALERT.ro.

Președintele Radu Ienovan și-ar fi dorit o clasare mai bună după primele 13 jocuri. ”Sunt parțial mulțumit, suntem o nou promovată. Ne-am fi dorit să fim cât mai sus, să fim în cea mai bună poziție pentru retur. E bine, dar se putea și mai bine. Am avut multe egaluri și cele două sincope, care ne-au surprins. Seria aceasta e foarte echilibrată… Le văd pe CSM Școlar și Deva ca principalele contracadidate. Sunt echipe susținute de autoritățile locale, sunt resurse însemnate”, a spus Radu Ienovan. Reșițenii se clasează de altfel pe locul 2 la finele turului, cu 25 de puncte, între Național Sebiș, 27 puncte, și Ripensia, locul 3, cu 23 de puncte.

Mai vor juniori

”Ripi” a obținut cele mai categorice victorii în duelurile cu Performanța Ighiu, etapa a doua în deplasare, și UTA Bătrâna Doamnă II acasă, în runda 6, ambele încheiate cu scorul de 4-1. Dar a și avut parte de un 3-0 la masa verde cu Mama Mia. În rest, au fost cinci remize, multe dintre ele cu gust amar pentru timișoreni. Printre evidențiații turului se pot număra senegalezul Ndiaye Mediop, golgheterul echipei și în C, cu cinci goluri, unele dintre ele foarte spectaculoase. De asemenea el a contribuit și cu trei assist-uri pentru colegi și e urmat la capitolul reușite de mijlocașul Adrian Zaluschi, marcator a patru goluri.


”Aș vrea să evidențiez întreaga echipă… Există și lipsuri. Suntem în căutare de tineri sub 19 ani. Juniorii luați în vară au mai căpătat încredere. Ei nu jucaseră la un nivel înalt”, a precizat Steop. Acesta a mizat și în poartă pe un tânăr, Georgios Gakos, care la fel ca fratele mai mare de la ASU Poli a avut erori dar a și primit încredere în continuare.

Radu Ienovan a confirmat că ”Ripi” va continua să se întinerească și în perspectiva în care echipa nu va promova în acest sezon. ”Am dori să facem niște achiziții de jucători tineri și foarte tineri. Privim și spre viitor în caz că nu vom promova”, a completat Ienovan.

Noi sponsori în vizor

FC Ripensia a fost așa cum era preconizat una dintre grupările fără griji financiare în Liga a III-a. ”Nu e o diferență așa de mare față de bugetul prevăzut la promovare. Nu ne-am dorit să cheltuim foarte mult”, a adăugat Ienovan. 100.000 euro sunt destinați în acest sezon strict pentru echipa I de seniori iar ”în acești bani nu intră în calcul investițiile la stadion”. Arena ”Ciarda Roșie” beneficiază de o tribună nouă prelungită, lucrările nefiind încă finalizate. În curând se dorește ca arena să aibă 500 de locuri pe scaune.

În acest moment ”Ripi” are peste 300 de socios. Președintele ”ales” Radu Ienovan a recunoscut că atragerea de noi membri devine ”mai anevoioasă”. Totuși, în această iarnă clubul s-ar putea întări la capitolul sponsori. ”Suntem în discuții cu doi-trei sponsori iar în privința membrilor cotizanți avem lunar circa 5-10 noi cereri”, a conchis conducătorul. În mod inedit în această toamnă ”Ripi” a postat anunțuri pentru completarea a două posturi importante în organigramă. Cel directori de marketing și de director executiv. ”Am primit CV-uri, nu s-a încheiat perioada în care primim. Nu ne-am uitat peste ele deocamdată. Noi nu urmărim să fie cineva cu experiență în sport, ci în management și marketing și care să se încadreze în principiile clubului”, a punctat Radu Ienovan.

Ripensiștii se vor pregăti în continuare până în data de 10 decembrie, urmând ca după aflarea exactă a datei de start a returului să fie făcute toate planurile de iarnă.

ripensia - sebis (39)

Statistica jucătorilor de la Ripensia în turul ediției 2016-17:

Georgios Gakos 9 meciuri /0 goluri marcate, Iulius Rădulescu 3/0, Raul Boboiciov 0/0 (portari) – Laurențiu Luca 4/0, Mădălin Grunță 2/0, Mihai Hecsko 10/0, Claudiu Apro 9/0, Ciprian Ștreangă 5/1, Călin Toma (11/0), Darius Vasiliu 2/0, Andrei Popescu 3/0, Adrian Popa 9/0 (fundași) – Raul Briciu 11/0, Cosmin Mânecan 3/0, Gabriel Stoi 4/0, Sebastian Bobină 0/0, Adrian Zaluschi 12/4, Silviu Francescu 9/0, Marius Semeniuc 12/1, Florin Nanu 9/2, Adrian Ungureanu 12/3, Claudiu Filip 3/1 (mijlocași) – Ndiaye Mediop 10/5, Denis Golda 12/2, Pavel Olărescu 8/1.

23 de jucători a folosit Remus Steop în turul Ligii a III-a

Linia de clasament:

3. Ripensia Timişoara           13m           6v          5e       2î       23-14     23 puncte

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.