Chiloții Anei

Chiloții Anei

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Ideea unui editorial cu titlul „Chiloţii Anei” mi-a venit marţi, în timp ce asistam la conferinţa susţinută de Nicolae Robu, alături de fostul membru TNL care îl va însoţi o săptămână pe teren, după ce a câștigat un concurs de idei. Campania asta electorală stă să îmi producă grave crize de isterie. Parcă e un concurs de debitat prostii! Toată lumea promite marea cu sarea fără să ţină cont de realitate sau de nevoile oamenilor. Dar de ce mă mir? Că în definitiv noi suntem poporul ăla cu părinţi care nu au cu ce să îşi hrănească copiii, dar au rate la televizoare LCD. Visam măreț cu burta goală și capul plin de prostii!

Și cum poți să te simți când tu locuiești într-un oraș în care străzile sunt sparte într-o veselie de firme care …cândva (atunci când au ele chef, căci autorităţile locale din Timișoara sunt bune doar la jignit ziariști și lăudat cu peformanțe imaginare) vor introduce în subteran cablurile care acum atârnă prin aer, dar stai să asculţi cum Timişoara are nevoie de borne de încărcare pentru maşini electrice? Pe bune? De asta avem noi nevoie?

Am început să devin exasperată de mizerie.


Am un raft plin de încălțări pe care nu le pot lua în picioare pentru că ies din casă în munţi de praf şi de noroi, „graţie” firmelor care au spart trotuare. Prognoza e una sumbră. Se pun tubulaturi în pământ pentru ca firmele care furnizează utilităţi să îşi bage cablurile în subteran. Aşa că rămânem cu spărturile în trotuare şi fiecare firmă va veni când are ea chef și va sparge iar, pentru că de ani buni Robu se roagă de patroni să respecte legea. Şi mă gândesc la ce dracu ne trebuie nouă trotuare asfaltate când trăim în Capitală Culturală Europeană Timişoara?

Și asta înseamnă chiloții Anei. Planuri din alte țări pentru probleme pe care nu le avem. Nu, cred că românii nu vor să se îmbrace cu chiloții Anei. Nu vor să trăiască ca în Germania, ci ca în România, dar exploatând la maximum potențialul țării noastre şi rezolvând problemele noastre, nu fabricând idei cretine menite să aducă voturi. Poate ar fi bine ca în loc de fântâni de milioane de euro să avem și noi trotuare decente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.