Comercianţii din Piaţa Iosefin, amendaţi cu 41.000 de lei într-o singură. Vezi...

Comercianţii din Piaţa Iosefin, amendaţi cu 41.000 de lei într-o singură. Vezi ce nereguli au constatat agenţii de la Poliţia Locală

0
DISTRIBUIȚI

1292497179Legume, fructe, piata, alimente, comert, vanzare

Faceţi cumpărăturile din piaţă pentru a achiziţiona produse proaspete? S-ar putea ca soluția aleasă de dumneavoastră să nu fie mereu cea mai bună. O arată controalele efectuate recent de agenții de la Poliția Locală, care au descoperit că mulți din comercianții din Piața Iosefin încalcă legea.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor și cei din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au organizat o amplă acțiune în Piața Iosefin, atât la vânzătorii de legume și fructe, cât și la societățile comerciale care își desfășoară activitatea în incinta pieței.


Scopul acțiunii a fost acela de a depista comercianții care încalcă legislația referitoare la desfășurarea actelor de comerț, fiind luate măsurile legale, pentru a preveni astfel ca pe viitor să mai fie încălcată legea, precum și pentru a contribui astfel de desfășurarea activității în piețe în legalitate, la standarde europene. Astfel, în urma verificărilor au fost constatate nereguli referitoare la comercializarea de diverse produse cu termenul de valabilitate neafișat, vânzarea de marfă fără documente legale, neafișarea sau lipsa acordului de funcționare la societăți comerciale, neafișarea prețurilor, blocarea căilor de acces cu marfă, fiind astfel încălcare prevederile Legii 12/1990, OG 99/2000, HG 947/2000 și HCL 334/2002. Au fost aplicate un număr de 21 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.000 lei. Acțiune vor continua și în perioada următoare”, a transmis Poliţia Locală.

Amintim că recent şeful Pieţe S.A, Victor Ştefan, atenţiona că mulţi dintre comercianţii care vând marfă în pieţele volante sunt de fapt speculanţi care, deşi au certificat de producător, vând marfă cumpărată din Piaţa de gros.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.