Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al CJ Timiș, CONDAMNAT DEFINITIV în scandalul Ornella...

Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al CJ Timiș, CONDAMNAT DEFINITIV în scandalul Ornella Design dezvăluit, în urmă cu șase ani, de PRESSALERT.ro

1
DISTRIBUIȚI

constantin ostaficiuc in portocaliu mic

Curtea de Apel Timișoara a dat, ieri, verdictul final, în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, în dosarul Ornella Design. Ancheta procurorilor DNA a pornit de la o investigaţie publicată de PRESSALERT.ro în septembrie 2010 în care se dezvăluia faptul că „parcela de aur” din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT), administrat de consiliul judeţean, a fost concesionată firmei Ornella Design SRL, unde acţionari erau soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc.

Preşedintele CJ Timiş de atunci a fost cel care a semnat contractul cu ginerele său, după ce procedura prin care a fost scos la concesionare terenul a fost una în afara legii. Ba mai mult, ulterior, Constantin Ostaficiuc a făcut demersuri ca firma familiei să fie scutită de plata unei redevenţe restante de 5.426,4 Euro + TVA. În 2011, Agenţia Naţională de Integritate, care s-a autosesizat după investigaţiile PRESSALERT.ro, l-a găsit pe Ostaficiuc în conflict de interese de natură administrativă şi a sesizat DNA pentru fapte de corupţie.


Pedelistul a atacat în instanţă raportul ANI, dar a pierdut atât la Curtea de Apel Timişoara, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tribunalul Timiș l-a condamnat în primă instanță pe Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, la un an de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei. Sentința a fost atacată, iar, ieri, Curtea de Apel Timișoara a admis recursul lui Ostaficiuc și l-a achitat pentru o parte din acuzații. În final a dispus ”condamnarea inculpatului Ostaficiuc Constantin la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (actele materiale constând în aprobarea Raportului nr. 196/04.08.2010 şi semnarea H.C.J. Timiş nr. 100/27.09.2010). În temeiul art. 71 C.pen. din 1969, interzice inculpatului drepturile prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice), lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), lit. c C.p. (dreptul de a ocupa o funcţie publică) C.p. din 1969 pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81 C.p. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului, iar în temeiul art. 82 C.p. din 1969 stabileşte un termen de încercare de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni de la data pronunţării prezentei decizii”. Restul prevederilor sentinței date de Tribunalul Timiș au rămas în vigoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.