Construcția hotelului autorizat ilegal de administrația Robu în centrul Timișoarei, BLOCATĂ în...

Construcția hotelului autorizat ilegal de administrația Robu în centrul Timișoarei, BLOCATĂ în instanță. Vezi ce spune proprietarul

0
DISTRIBUIȚI

cladiri-4

Tribunalul Timiş a emis astăzi prima sentință în dosarul în care o asociaţie de locatari din Timişoara a solicitat anularea autorizaţiei de construcţie pentru hotelul construit de firma afaceristului timişorean Darius Jumanca în Piața Sf. Gheorghe din centrul Timişoarei.

Vă reamintim că Darius Jumanca, care este, printre altele, proprietarul centrelor comerciale Euro și Galeria 1, a demarat în acest an construcția un hotel de lux în locul unei clădiri istorice din zona pieței Sf. Gheorghe din zona centrală a orașului. Firma proprietară a clădirilor și investiției, Metaltim SA, este sponsor oficial al PNL Timiș, în campania electorală din 2014 oferind suma de 10.000 lei, conform datelor publicate în Monitorul Oficial. Darius Jumanca este prieten cu Teodor Tuducan, cel cu care Nicolae Robu a fost în concediu în Sardinia și căruia primarul i-a semnat ilegal mai multe documente care au permis apariția benzinăriei de pe Calea Lugojului din Timișoara, după cum a dezvăluit PRESSALERT.ro.

Conform adevarul.ro, Tribunalul Timiş a emis astăzi o sentinţă prin care anulează autorizaţia de construcţie emisă de primărie ca fiind ilegală, probleme despre care PRESSALERT.ro a relatat acum mai bine de două luni.


Totodată, Tribunalul Timiş a decis suspendarea autorizaţiei de construcţie până la finalizarea definitivă a procesului, ceea ce înseamnă că lucrările au fost oprite.

„Respinge excepţia neîndeplinirii procedurii prealabile. Admite acţiunea. Anulează AC. nr. 309/01.04.2016 emisă de Primarul Municipiului Timişoara. Suspendă executarea AC nr. 309/01.04.2016 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Respinge cererea de intervenţie în interesul pârâţilor. Cu recurs”, spune decizia Tribunalului Timiş.

Darius Jumanca a declarat pentru adevarul.ro că se va supune deciziei instanţei şi va sista lucrările, dar îşi rezervă dreptul de a formula recurs la Curtea de Apel Timişoara, sentinţa Tribunalului Timiş nefiind definitivă. Conform sursei citate, omul de afaceri a mai spus că sistarea lucrărilor ar putea afecta clădirile din jur, consolidate în parte în cadrul procesului de construire a hotelului de patru stele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.