Distracţie pe ritmuri rock and roll la primul festival de rockabilly din...

Distracţie pe ritmuri rock and roll la primul festival de rockabilly din România FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2138680317">
Primul festival de rockabilly din România a avut loc la Timişoara
Primul festival de rockabilly din România a avut loc la Timişoara

Timişoara a fost, timp de două zile, gazda primului festival de rockabilly din România, evenimentul numit Manufest, oferindu-le celor care sunt pasionaţi de acest gen muzical o serie de activităţi interesante şi recitaluri cu trupe din România şi Ungaria. Evenimentul care a avut loc la Manufactura a debutat cu o proiecţie a legendarului film King Creole, cu Elvis Presley. Mai apoi, Mimo Obradov a ţinut un speech în care a prezentat diverse amintiri „muzicale“, care a fost primit cu aplauze din partea celor prezenţi.

Primul recital al serii le-a aparţinut celor de la Grave For Sale, care au făcut un show cât se poate de antrenant şi au cântat printre altele şi noua lor piesă „Mucegai“, în care solista trupei, Robyn Grozoni a fost la-nălţime. Prima seară a fost încheiată cu recitalul formaţiei The Crazy Plumbers, care au adus la faţa locului un amestec inedit de  rockabilly şi psychobilly, pe deplin gustat de public. După recitalurile celor două trupe, festivalul a continuat cu un after – party susţinut de Levi Tofan. S

âmbătă, la faţa locului s-a desfăşurat un atelier de portofele de rock n’ roll cu Izabella Alda, o prezentare de tatuaje din henna cu Roxana Gilovan şi o sesiune de Open Rock n’ roll piano. Seara a fost colorată şi cu proiecţia filmului Great Balls of  Fire. La capitolul „cântări“, seara a pornit cu formaţia Rockabil în care activează legendarul chitarist timişorean Bujor Hariga şi a continuat cu recitalul trupei maghiare Killer Diller Combo. Spectacolul pus la cale de trupa maghiară a beneficiat de aplauze furtunoase şi a inclus accente de boogie-woogie şi rockabilly de bun gust.

Din păcate, primul festival de rockabilly din România nu a reuşit să strângă un public numeros, dar cu siguranţă, cei prezenţi au avut parte de un weekend de povestit nepoţilor.

Foto: Bogdan Constantinescu

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.