Metoda prin care agentul Mihăițoaia și complicea sa au ”stors” mii de...

Metoda prin care agentul Mihăițoaia și complicea sa au ”stors” mii de euro. Vezi cum s-au dat singuri de gol în ancheta DNA și ce performanță financiară a obținut polițistul UPDATE Decizia instanței

4
DISTRIBUIȚI

nicu-mihaltoaia-4

Ancheta DNA Timișoara a scos la iveală modul în care agentul Nicu Mihăițoia de la Poliția de Frontieră și complicea sa Florentina Marișcaș acționau pentru a ”stoarce” mii de euro de la Ilin Dragan, un polițist de la secția 2 care era cercetat de DIICOT. Marișcaș, care în toamna anului trecut locuia la bunica sa, în același bloc cu Dragan, a discutat de mai multe ori cu cel anchetat, promițându-i că se va interesa să afle ”detalii de la iubitul său, Mihăițoaia  Fiat Nicu” și de la procurorul de caz. Ulterior, i-a spus că trebuie să plătească 15.000 euro pentru a primi o pedeapsă cu suspendare și să nu i se prelungească arestul la domiciliu, deși inițial prețul cerut a fost de 20.000 euro.

Într-o noapte, Ilin s-a trezit că pe la ora 1 noaptea a fost sunat de Marișcaș care i-a cerut să coboare urgent în stradă. Când a coborât, a dat peste aceasta care era împreună cu Mihăițoaia. ”Văzându-l speriat de posibilitatea de a se constata încălcarea obligației de a părăsi domiciliul, Mihăițoaia Fiat Nicu i-a spus martorului Ilin Dragan să se liniștească și i-a comunicat că, din acel moment, vor discuta numai prin intermediul Florentinei, în care va trebui să aibă încredere și să facă tot ce îi va transmite prin intermediul ei”, se arată în rechizitoriu. După ce Mihăițoaia a plecat, complicea sa a cerut o primă tranșă de 5.000 euro și l-a avertizat pe ”client” că nu vor mai vorbi decât în șoaptă pentru a nu putea fi interceptați.

Verificări ca-n filme

Ulterior, la una dintre întâlniri, Marișcaș l-a verificat în scara blocului pe Ilin ca să vadă dacă nu are asupra sa tehnică de interceptare, în urma negocierilor stabilind ca suma finală ce trebuie plătită să fie de 13.000 euro. Pentru a fi și mai convingătoare,  aceasta i-a explicat că de fapt și ea și Fiat ar fi victimele procurorului de caz și că ”dacă nu duce cât cere, îl f..e! (procurorul, n.a.)”, dar sumele cele mai mari le-ar cere șeful structurii ”Al mai mare…pușlama.


Ăla nu acceptă sub o sută de mii! El îi acuma recent îi pus”.

Mihăițoaia și Marișcaș comunicau pe SMS-uri despre primirea tranșelor de bani, în una dintre zile polițistul de frontieră fiind informat că ”deseară mă văd cu musca aia și oricum obligat forțat ne cedem mâine”. Sub pretextul unor noi acțiuni în dosar, Mihăițoia l-a sunat pe Dragan și i-a confirmat codificat că a aflat despre discuțiile purtate cu intermediara. După ce a încasat o altă tranșă de 500 de euro, Marișcaș i-a trimis un SMS lui Mihăițoaia ”tot trebuie să te întreb. Nu mă pot abține – de ce ai încredere in mine și de ce am eu atâta încredere în tine”, acesta răspunzându-i ”totul în viață ține de încredere”. La una dintre întâlniri, Ilin i-a cerut intermediarei să-i obțină o confirmare că va fi chemat la DIICOT pentru a i se restitui telefoanele mobile, aceasta i-a trimis un SMS lui Mihăițoaia. Ulterior, Marișcaș i-a transmis printr-un mesaj că întârzierea este o pedeapsă pentru că nu a adus toți banii ceruși ”Luni, ca pedeapsă că nu ai făcut totul cum ți-a spus”.

Performanța financiară reușită de Mihăițoaia

După ce a fost prinsă în flagrant primind 7.000 euro, Marișcaș a fost dusă la sediul DNA Timișoara și a recunoscut faptele, afirmând că la ea au rămas doar 400 de euro, diferența până la 13.000 fiind pentru Mihăițoaia. Acesta a sunat-o chiar când era la audieri și au stabilit să se întâlnească. În timpul întâlnirii, polițistul de frontieră i-a cerut de mai multe ori să schimbe locul unde discutau, la ultima deplasare Marișcaș provocând un accident rutier. Înainte de sosirea polițiștilor, Mihăițoia i-a cerut ”bagă-mi-i în buzunar, dă-i dracu!”, acolo fiind descoperiți de cei de la DNA ceu 7.000 euro. Mihăițoaia a susținut, când au apărut anchetatorii, că banii reprezentau un împrumut dat Florentinei Marișcaș, dar acest lucru nu apare în declarația sa de avere, ci ”din aceleași declarații de avere reieșind că acesta (Mihăițoaia, n.a.) ar fi stins în perioada 2015 -2016 trei credite ce le avea la diverse unități bancare, de 18.000 euro, 30.000 lei și 12.000 lei”. Astăzi, Curtea de Apel Timișoara va decide dacă agentul va fi eliberat din arest sau nu după ce DNA l-a trimis în judecată.

UPDATE Curtea de Apel Timișoara a admis astăzi contestația depusă de DNA, după ce Tribunalul Timiș a decis cercetarea în libertate sub control judiciar a lui Mihăițoaia, trimis în judecată de DNA. În aceste condiții, agentul va rămâne în arest, urmând ca instanța de fond să stabilească când va începe procesul.

4 COMENTARII

    • O vai, dacă ați știi câți de la Crima organizata iau șpăgi sa omoare dosare ați fii surprinși!

  1. Mihaitoaia asta…nu ii mai ajungeai la nas nici cu prajina. Era cel putin sef dga diicot si dna la un loc. Nu se mai saluta cu politistii. Caz concret vazut de mine personal cand i-a zis un politist salut si el s-a uitat sfidator si a dat din cap a lehamite (ca si cum esti salut cu mine?). Caracter jegos. Nu stiu daca e vinovat sau nu de faptele penale imputate dar caracterul lui e unul care lasa de dorit. Caz concret de om prost. Scuze pentru limbaj dar nu il pot descrie altfel si cred ca i se potriveste

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.