Nis Petrol începe construcția platformei de foraj pentru sonda Teremia 1000. Ce...

Nis Petrol începe construcția platformei de foraj pentru sonda Teremia 1000. Ce anunț cheie a făcut compania legat de fracturarea hidraulică

0
DISTRIBUIȚI

nis petrol gaz nis_eu

NIS Petrol, subsidiară a Naftna Industrija Srbije, a anunțat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, începerea lucrărilor de construcție a platformei de foraj, etapă premergătoare săpării sondei denumită Teremia 1000, în vederea explorării de petrol și gaze naturale în perimetru EX-7 Periam, unde compania desfășoară operațiuni petroliere.

Operațiunile de explorare petrolieră în perimetrul EX-7 Periam și EX-8 Biled au fost începute în 2014, realizându-se lucrări de prospectare seismică pe o suprafață de 454 kilometrii pătrați.

”Referitor la viitoarele operațiuni, menționăm următoarele: operațiunile au ca scop explorarea zăcămintelor de țiței și gaze naturale, utilizând echipamente de ultimă generație și cu metode standard folosite în industria petrolieră.


NIS Petrol nu utilizează și nu va utiliza metoda fracturării hidraulice.NIS Petrol garantează execuţia lucrărilor în conformitate cu legislaţia română, bunele practici în domeniu şi respectarea celor mai ridicate standarde de protecție a mediului și sănătății populației”, se arată în comunicatul de presă.

Oficialii companiei au precizat că ”proiectul de săpare a sondei a primit avizul Administrației Naționale Apele Române, în baza studiului și expertizei hidrogeologice realizate de Institutul Național de Hidrologie, conform căruia proiectul propus nu duce la afectarea apei subterane și de suprafață. De asemenea, proiectul a primit decizia de încadrare din partea Agenției Regionale de Protecție a mediului Timiș, în urma analizării documentației proiectului supus avizării în două ședințe ale Comisiei de analiza tehnică, în care specialiștii NIS Petrol au răspuns tuturor întrebărilor APM și opiniei publice”

Obiectivul de foraj al sondei de explorare va confirma dacă în urma producției realizate în trecut în zonă, mai există rezerve de hidrocarburi convenționale ce vor putea fi exploatate în condiții de rentabilitate, oferind informații cu privire la cantitatea și calitatea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.