S-a bătut în cuie programul turneului ”Timișoara pentru Andrei”. Ce țintă au...

S-a bătut în cuie programul turneului ”Timișoara pentru Andrei”. Ce țintă au cluburile de pe Bega la acțiunea de sprijinire a suporterului alb-violet

0
DISTRIBUIȚI
andrei_gerber_ASUPoli
Andrei Gerber, sprijinit cu ocazia unui meci al lui ASU Poli

Data de 4 decembrie, ziua înființării primei echipe de fotbal a Politehnicii, va fi cinstită cum se cuvine de șase cluburi din oraș. Acestea vor disputa un turneu special de fotbal în sală care are ca scop ajutorarea unui cunoscut fan alb-violet, Andrei Gerber. Aproape nelipsit de la jocurile lui BC Timișoara și ASU Politehnica tânărul de 27 de ani are nevoie de un fotoliu rulant nou, dar și de continuarea tratamentului medical.

SCM Politehnica, BC SCM Timișoara, Timișoara Saracens, ASU Politehnica prin Druckeria, CSU Univ. de Vest (volei masculin) și BC Timba vor juca pentru Andrei duminică. ”Mă bucur că îl putem ajuta pe Andrei. Ne bucurăm că am găsit spațiu și timp în sală. Se știe ce probleme sunt cu sala. Sperăm să fie o acțiune reușită și să strângem o sumă care să-l ajute pe Andrei”, a spus Ilie Trițoiu, inițiatorul și managerul general al lui BC SCM Timișoara.

”În funcție de cum ne permite programul vom fi prezenți. Eu personal nu-l cunosc pe Andrei, cu siguranță o să-l cunoaștem duminică la sală. Vom alcătui o echipă formată din staff și jucători, cei valizi. Dacă ar fi numai jucători ar fi o problemă de spațiu. Ceilalți vor fi cu siguranță în tribună. Noi jucăm fără presiune”, a spus Attila Brosovszky, managerul sportiv al clubului de rugby Timișoara Saracens.

SCM Politehnica va juca și ea sâmbătă în campionat, dar se va prezenta la ”minifotbal” cu multe vedete. ”Salutăm această inițiativă, am fost alături de eveniment de la început. Pe Andrei l-am văzut la fiecare meci la baschet. Eu îl cunosc pe Andrei de la un proiect cu studenții la Gărâna. Vom fi prezenți cu cea mai bună garnitură. O să vedem cum se descurcă la fotbal.


Sperăm să se strângă o sumă cât mai mare”, a spus și Doru Costică, reprezentantul clubului SCM Politehnica.

ASU Politehnica va fi prezentă prin fanii ei pe parchet, deoarece echipa alb-violetă de Liga a II-a are meci în aceeași zi la Târgoviște. ”Ne bucură inițiativa de a organiza acest eveniment pentru Andrei. Noi ne-am implicat ca suporteri mai demult, i-am plătit un tratament cu botox. Era o situație ciudată – nu-și putea face tratamentul pentru că era blocat. Mulți își făceau botox pentru înfrumusețare. Noi încercam să-l convingem să nu vină la toate meciurile că e frig, dar el era prezent meci de meci pe Știința. Încercăm să-l ajutăm pentru că el chiar merită”, a subliniat Sebastian ”Mihalcea” Novovic, liderul Druckeria.

BC Timba, cu experiență în turneele caritabile, nu va rata de asemenea evenimentul. ”Și noi suntem foarte fericiiți, îl felicit pe Ilie pentru inițiativă, sportul e un eveniment social, toate echipele trebuie să avem ca scop să jucăm pentru suporteri. Noi vom veni cu toți jucătorii, avem o grămadă de fotbaliști ascunși”, a conchis Bogdan Murărescu, tehnicianul ”urșilor”.

Mingi cu surpriză

Ilie Trițoiu a precizat că la acest eveniment nu vor exista gratuități. Intrarea se face pe baza biletului, care costă 10 lei, ”fără invitație, fiecare trebuie să pătească. Echipele vor strânge bani în vestiar. Fiecare echipă va aduce tricou cu autograf pentru licitații. Noi vom arunca mingi în tribune, inscripționate cu sume de la 10 la 100 lei, astfel că poate să fie o surpriză neplăcută pentru că cine le prinde trebuie să plătească”. Scopul final al acțiunii e bineînțeles strângerea unei sume cât mai mari, între 200-250 de milioane de lei vechi pentru Andrei Gerber. Fotoliul rulant de care are nevoie costă în jur de 1.500 euro iar ceilalți bani ar putea fi folosiți pentru tratamentul de care are nevoie, unul care e foarte scump, costă în jur de 80 de milioane de lei vechi.

Grupă de foc cu suporteri și rugbiști

Astăzi a avut loc și tragerea la sorți a celor două grupe a câte trei echipe (format 5+1) care se vor duela la turneul de fotbal din Sala ”Constantin Jude”. Se vor juca două reprize a câte 10 minute pe meci iar primele două clasate se califică în semifinale. În fazele superioare se execută trei lovituri de la 7 metri în caz de egalitate. Prima grupă, extrasă chiar de reprezentanții cluburilor, le cuprinde pe SCM Politehnica, Druckeria (ASU Poli) și Timișoara Saracens. Astfel că primul duel al turneului din 4 decembrie, care va începe de la ora 17.00, va fi între SCM Poli și suporteri. Din grupa a doua fac parte CSU Univ. de Vest, Timba și BCT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.