Povești de succes ale unor manageri și produse inovative din vestul țării,...

Povești de succes ale unor manageri și produse inovative din vestul țării, prezentate la un eveniment de business organizat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
innomatch
Produse inovative prezentate la Innomatch, la Timișoara.

Aproape 200 de persoane, dintre care 150 de reprezentanți ai unor companii din vestul țării, dar și din străinătate, participă, astăzi, la Timișoara, la un eveniment de business inedit. Este vorba de Innomatch 2016, dedicat mediului de afaceri din regiune, în cadrul căruia se întâlnesc antreprenori, manageri și inovatori cu scopul de a învăța unii de la alții. Acțiunea este organizată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, iar în timpul ei au loc prezentări ale unor manageri de succes, dar și de produse inovative.

„Vrem să arătăm că se poate ușor inova”

„Acest eveniment este continuarea Târgului de Inovare, pe care l-am împărțit în două evenimente, târgul fiind pregătit pentru anul viitor, unde vom insista mai mult pe produsele inovative și pe premii.


În schimb, acest eveniment are două mari componente: de cunoaștere a ceea ce înseamnă inovarea prin puterea exemplului, cred că este cel mai important să dovedim că există în regiune produse locale, făcute de oameni normali, care muncesc și inovează. Vrem să arătăm că se poate ușor inova. În al doilea rând, avem un sistem foarte bine pus la punct în care companiile și-au stabilit întâlniri dinainte, se cunosc tipologiile de nevoi și tipologiile de competențe și fiecare are câte 20 de minute în care pot discuta față în față despre nevoile și produsele lor”, a explicat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

În cadrul evenimentului au fost prezentate produse inovative precum o aplicație pentru telefonul mobil care te ajută să contactezi mai ușor o persoană, un monitor de mediu portabil sau produse de patiserie sănătoase, fără E-uri.

Printre cei care au avut prezentări la Innomatch s-a numărat și Valentin Mureșan, fondatorul unei companii de vârf din domeniul IT din Timișoara, care a avut și un mesaj pentru tinerii care doresc să-și deschidă o afacere. „Există spirit antreprenorial la tineret, dar este prea mult spirit fără bază, fără experiență. Însă eu cred că tinerii nu au limite și e foarte bine, dar trebuie să fie ancorați în realitatea noastră de zi cu zi. Au nevoie de încredere și de inspirație”, a precizat Valentin Mureșan.

În a doua parte a evenimentului, antreprenorii, managerii și inovatorii participanți la Innomatch 2016 au luat parte la o acțiune internațională de brokeraj care a avut ca scop facilitarea stabilirii de contacte, colaborări și parteneriate între companii private din vestul țării și organizații din afara țării, din state precum Croația, Irlanda, Norvegia, Rusia, Serbia și Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.