Primăria Timişoara vrea să obţină 5.000.000 de euro pentru reabilitarea unei clădiri...

Primăria Timişoara vrea să obţină 5.000.000 de euro pentru reabilitarea unei clădiri din centrul istoric. Ce destinaţie va primi

0
DISTRIBUIȚI

dermato07_resize

„Atenţie, cade tencuială!” – este unul din mesajele pe care le pot citi toţi cei care iau la pas centrul Timişoarei, asta în ciuda faptului că oraşul a primit de curând titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. Administraţia Robu promite însă că, în doar câţiva ani, lucrurile se vor schimba radical. Dacă impozitele pentru proprietarii care îşi lasă clădirile în paragină vor creşte de şase ori din 2017, primăria are în plan să susţină o parte din locatarii imobilelor istorice din zona centrală cu bani pentru a-şi rea bilita clădirile.


Nu mai puţin de jumătate din costurile care se pot ridica şi la 200.000 de euro pe clădire vor fi achitate din banii municipalităţii.

Iar veştile bune nu se opresc aici. Primăria Timişoara va aplica pe fonduri europene pentru a amenaja un spaţiu special unde să îşi aibă sediul toate consulatele străine. Vorbim despre clădirea în care a funcţionat Clinica de Dermatologie, care a fost mutată pe Daliei în urmă cu aproximativ un an de zile.

Edilul-şef, Nicolae Robu, a anunţat că „ne pregătim să depunem un proiect pentru a obţine finanţare europeană pentru refuncţionalizarea clădirii de pe Mărăşeşti în sensul transformării ei în centru multicultural. Proiectul este estimat la aproximativ 5.000.000 de euro şi sunt convins că vom obţine fondurile necesare pentru realizarea lui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.