Programul realizării centurii de sud a Timișoarei, anunțat după o întâlnire a...

Programul realizării centurii de sud a Timișoarei, anunțat după o întâlnire a primarului Robu și candidatei Alina Gorghiu cu ministrul Transporturilor

1
DISTRIBUIȚI

intalnire-robu-gorghiu-ministrul-transporturilor

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a avut, astăzi, o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, pe tema centurii de sud. În urma discuţiilor, pentru realizarea obiectivului a fost stabilit un termen de lucrări. În ceea ce priveşte finanţarea proiectului, în comunicatul de presă emis ca urmare a discuţiilor se arată că „proiectul se va realiza cu fonduri europene, în baza master-planului general de transport.


CNAIR va realiza lucrarea în regie proprie, ceea ce înseamnă termene mai scurte și evitarea mai multor blocaje în implementare”.

Primarul Nicolae Robu a declarat că “traseul centurii, lungimea și suma pusă la dispoziția proiectului vor rezulta după etapa revizuirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. În ceea ce privește calendarul lucrărilor, până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea SF și PT, date fiind modificările de legislație și a normelor de proiectare în domeniu. La 01.08.2017, va fi disponibil SF-ul actualizat. În perioada 01.08.2017 – 31.10.2017, se va pregăti HG de aprobare a obiectivului de investiții, conform SF, cu indicatorii săi tehnico-economici. În perioada 01.11.2017 – 15.02.2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție, după care CNAIR va demara execuția efectivă a lucrărilor, în regie proprie. Execuția propriu-zisă a lucrării se va face în perioada 15.02.2018 – 31.12.2019”.

La discuţii a participat şi Alina Gorghiu, liderul PNL, care candidează pentru un loc de senator de Timiş.

1 COMENTARIU

  1. dupa atatia ani de tergiversari si amanari , cum dracu chiar acum ,, catranitul” si ,, shtoarfa” moldoveana au gasit solutia autostrazii ….. solutie care dupa 11 decembrie va fi DILUTIE ! CAT DE MIZERABILI PUTETI FI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.