Proiecţii şi chef de desenat la cea de-a patra ediţie a festivalului...

Proiecţii şi chef de desenat la cea de-a patra ediţie a festivalului Comics Animation Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1206298786">
Cea de-a patra ediţie a festivalului Comics Animation Timisoara (C.A.T.) s-a desfăşurat în weekend-ul trecut
Cea de-a patra ediţie a festivalului Comics Animation Timisoara (C.A.T.) s-a desfăşurat în weekend-ul trecut

Cea de-a patra ediţie a festivalului Comics Animation Timisoara (CAT) s-a desfăşurat în weekend-ul trecut în spaţiul Cuibului de Arte, transformându-l o parte în galerie, alta într-un mic cinema, iar o altă zonă a fost destinată doritorilor de achiziţii specifice.

Pentru trei seri consecutive, Cuib d’Arte a fost împânzit cu lucrări ale unor artişti de comics şi game illustration, cu reviste despre atât de bine cunoscutele personaje Marvel, cu tricouri desenate, comics-uri create de desenatori români şi străini, proiecţii cu GIF-uri şi animaţii, prezentări de comics-uri şi chef de desenat.

Cristian Darstar cunoscut ca şi Akira, Onirik Vanja Urukalo din Novi Sad, Terapia de basm cu Mirel Dragan, Dan Catalin Ianos şi Victor Drujiniu au fost invitaţii acestei ediţii atât pentru a prezenta propriile creaţii şi proiecte de bandă desenată, cât şi având lucrari expuse. Tot în cadrul expoziţiei, Michael Schneider şi-a adus contribuţia prin 10 lucrări frumoase de game illustration. GIF-urile au fost create de Lucian Popovici, Vlad Cadar, Maria Hera, Anca Manga, iar animaţiile au fost oferite în exclusivitate pentru acest festival de către ClujShorts, alăturându-se ca şi creatori Vitamina Verde şi N.E.U.R.O.

În zona destinată cumpărăturilor, puteau fi găsite comics-uri create de invitaţi, tricouri desenate sau cu imprimeuri realizate de Vlad Cadar şi Newclearfairypuntro, statuete prelucrate de Carmen Nicolau, cărţi de colorat de la The Secret Garden, N.E.U.R.O şi Z47H, stickere făcute de Gabri Rosca. „Îmi doresc ca acest festival să crească, deja au început pregătirile pentru următoarea ediţie. E un festival cu un potenţial mare având în vedere că e unicul din zona de vest a României“, ne-a declarat Anca Lăzărescu, din partea organizatorilor acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.