Radu Nicosevici, previziuni pentru alegerile parlamentare. Pe cine ar vedea în funcții-cheie...

Radu Nicosevici, previziuni pentru alegerile parlamentare. Pe cine ar vedea în funcții-cheie la București VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

radu nicosevici (2)

Timișul e văzut de către Radu Nicosevici ca un județ important, care va transmite semnale la nivel național, cu ocazia alegerilor parlamentare. Președintele Academiei de Advocacy a vorbit la PRESSALERT LIVE despre lupta interesantă dintre un PSD în ascensiune în vestul țării și PNL-ul local cu președintele partidului, Alina Gorghiu, pe lista pentru senat.

Radu Nicosevici consideră că votul din 11 decembrie va fi unul politic. Iar în Timiș PNL-ul poate avea probleme în zona rurală, acolo unde există disensiuni între ”grupul PDL” și ”grupul PNL”, iar cum ”nucleul dur al PDL e format din foști primari PDL. Depinde de gradul lor de implicare”. ”Dacă discutăm de modul de abordare, vizavi de profilul bănățeanului și al timișoreanului. După părerea mea, încă sociologic, caracteristica timișoreanului e de a fi ceva mai rezervat, în comparație cu bucureșteanul – mai mare consumator de telenovele sau declarații bombastice. Eu pot să remarc, începând cu campania de la locale și până acum, lucrul acesta merge mai departe, dacă compari PSD și PNL. Incomparabil mai vocal e liderul PNL, domnul primar Robu, care apare, îl cunoaștem, îl caracterizează. Mult mai reținut e liderul PSD, Sorin Grindeanu. Lucrul ăsta rămâne de văzut cum înfluențează votul.


După părerea mea strategia PSD-ului e mai bună decât a PNL-ului apropo de comunicare. E reținut, campania e decentă… Liberalii nu au o listă rea, chiar bună și cu o oarecare experiență, consistență mai multă. Eu am unele rețineri pe zonele eligibile ale PSD-ului. În niciun caz lista PSD-ului nu e mai performantă decât a PNL-ului. La votul politic nu va conta nici prezența sau absența doamnei Gorghiu sau a fostului prefect de Timiș, Dogariu”, a declarat Radu Nicosevici la PRESSALERT LIVE.

Radu Nicosevici a blamat faptul că legile electorale au trecut dintr-o extremă în cealalta, cât și lipsa de implicare a societății civile. ”După părerea mea, ar trebui găsită o modalitate, noi Academia de Advocacy ne și gândim la un asemenea demers. De a crea posibilitatea celor mai importanți candidați, partidelor cu șanse reale la a accede în parlament, să-și spună punctul de vedere la câteva dintre problemele care se referă la Timiș și Timișoara, în contextul în care rama în care parlamentarul poate să facă ceva e limitată”, a mai spus Nicosevici.

Marilen Pirtea și Eugen Dogariu, văzuți miniștri

Președintele Asociației de Advocacy își dorește ca politicienii din Timiș și Timișoara să ajungă în funcții cât mai importante și în număr cât mai mare. Printre variantele considerate plauzibile de către Radu Nicosevici la funcții majore în noul guvern se numără rectorul UVT Marilen Pirtea și Eugen Dogariu, fostul prefect al județului. ”Vorbind serios, îl văd pe Marilen Pirtea ministrul Învățământului, dacă vorbim de PSD, îl văd pe domnul Dogariu, în zona Internelor și Administrației. A și fost secretar de stat (n.r. Telecomunicații). Are experiența asta. Ar putea să fie. Doamna Gorghiu dacă va câștiga va fi președintele Senatului. Aș vrea să ocupe funcții importante. De președinți de comisii în camere și senat, și să ocupe funcții importante în partide”, a explicat Radu Nicosevici.

2 COMENTARII

  1. se vede ca e pensionar ! spune povesti de adormit copii , o fi si asta o baba vanga de timisoara …. dute ma scuteciosule si plimbati cainele prin pRC !

  2. Punctul de vedere e pertinent. Oricum, judecand dupa nivelul gramaticii si ortografiei tale, n-ai oricum cum sa intelegi ce inseamna o analiza politica.
    De trolli cu intelect borderline ca tine, e plin internetul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.