Reacția oficială a Druckeriei în scandalul biletelor pentru meciul cu UTA: ”Au...

Reacția oficială a Druckeriei în scandalul biletelor pentru meciul cu UTA: ”Au hotărât să piardă derby-ul încă înainte de a începe”. Ce s-a decis în privința deplasării fanilor ASU Poli la Arad

0
DISTRIBUIȚI
asu-poli-pancot-36
Suporterii lui ASU Politehnica

Susținătorii lui ASU Politehnica au fost vădit nemulțumiți de numărul mic de bilete acordat de clubul UTA Bătrâna Doamnă pentru întâlnirea de duminică. În această seară Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” și Peluza Sud Timișoara au publicat un comunicat comun în care critică aspru modul în care sunt tratați de organizatorii partidei de la Arad. În ciuda numărului infim de tichete primit de suporterii alb-violeți, 97, aceștia s-au decis să efectueze o deplasare masivă, de ordinul sutelor. Aceasta fiind confirmarea uneia dintre variantele discutate, în care practic grosul galeriei va încerca să-i încurajeze pe ”Băieții în ghete” din afara stadionului.

”Fotbalul a reprezentat și va reprezenta întotdeauna un vector pentru valorile, ambițiile și pasiunea unei comunități, e titlul comunicatului publicat pe druckeria.ro. În acesta suporterii bănățeni arată cum ar fi procedat ei, după anumite principii, dacă s-ar fi aflat în locul organizatorilor de la UTA BD, care, într-adevăr, dispun de o arenă micuță în acest moment, ”Motorul” fiind dotată cu doar 1.950 de locuri.

”Am fi alocat fără rezerve o peluză întreagă către adversarii cu care împărțim acest derby de generații întregi, indiferent de dimensiunea stadionului, cum se întâmplă la derby-uri din întreaga lume. Așa cum se întâmplă la Belgrad, la Milano, Roma sau Torino. Așa cum de altfel s-a întâmplat și la Timișoara de-a lungul anilor, indiferent dacă oaspeții au ocupat un sector, două sau patru din peluză, cu atât mai mult dacă vorbim de o peluză și așa subdimensionată; ”Am fi refuzat să ne ascundem după limitări minime din regulamentele care nu au contribuit la altceva în afară de golirea tribunelor; ”Am fi acceptat fără rezerve orice întâlnire cu reprezentanții clubului advers și ai forțelor de ordine în scopul găsirii de soluții pentru ca derby-ul să aibă parte de cât mai mulți suporteri în jurul său.


Mai mult, am fi inițiat aceste discuții, cum de altfel am făcut-o și acum. Pentru că până la urmă în asta constă frumusețea fotbalului, în entuziasmul, motivația și exuberanța suporterilor, corelate în teren cu ambiția, talentul și devotamentul sportivilor”, se arată în comunicat. Susținătorii lui ASU Poli îi taxează și pe conducătorii celor de la UTA care au fost prezenți la jocul de pe ”Știința” al alb-violeților cu Unirea Tărlungeni, dar nu au achitat biletul.

În locul rezervat, dar și în stradă

Conform comunicatului cele 97 de bilete vor fi împărțite membrilor mai tineri, până azi nu era exclusă nici prezența juniorilor clubului în această deplasare. Restul fanilor, de ordinul sutelor, care sunt încurajați să meargă la Arad deși nu vor avea locul asigurat în arenă, îi vor susține pe elevii lui Sorin Brîndescu practic din stradă. ”Ne pare rău să vedem că adversarii noștri au hotărât să piardă derby-ul încă înainte de a începe. Refuzăm să credem că Aradul Nou a devenit atât de mic încât să nu poată primi câteva sute de poliști în zi de derby. Au putut Racovița, Dudeștiul, Leucușeștiul și toate celelalte localități din Banat prin care ne-a dus istoria ultimilor ani. Pentru că noi vom veni, ca întotdeauna, să fim cât mai aproape de băieții noștri. Vom veni să cântăm pentru ei, pentru clubul și pentru orașul nostru. Cei mai tineri dintre noi vor ajunge chiar să-și împartă cele câteva zeci de bilete oferite. Sunt nerăbdători să vadă pentru prima oară în viață un meci cu un adversar de calibrul lor. Iar noi, cei ce vom fi cuprinși de nostalgia derby-urilor de altădată, vom cânta cât ne vor ține piepturile de cât de aproape ne va permite legea. Și nu există lege care să nu ne lase să respirăm același aer cu băieții noștri în ziua meciului. Și nu există lege care să interzică dragostea pentru oraș. Și nu există lege care să interzică pasiunea pentru culorile clubului!”, se subliniază în text.

”Băieți, duminică vor veni câteva sute de timișoreni să vă susțină, așa cum se întâmplă în fiecare etapă de când am pornit împreună. Nu ne veți vedea pe toți, dar cu siguranță ne veți auzi. Poate nu la fel de tare cum sunteți obișnuiți, dar veți ști că vom cânta mai tare ca niciodată. Poate nu veți vedea la fel de mult alb-violet în tribună, dar veți ști că sute de fulare în aceste culori flutură aproape de voi. Și veți ști ce aveți de făcut și pentru ce luptați pe teren!”, sună un alt pasaj din comunicatul ”druckerilor” și al ultrașilor Politehnicii.

Comunicatul complet semnat de AST Druckeria și Peluza Sud Timișoara poate fi citit AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.