Șapte domenii de guvernare. Diferențe esențiale între PNL și PSD (P)

Șapte domenii de guvernare. Diferențe esențiale între PNL și PSD (P)

0
DISTRIBUIȚI

 

slogan-pnl-1

Pe 11 decembrie, românii au de ales între a face un pas înainte și unul pe loc. În unele cazuri, se poate vorbi chiar de un pas înapoi. Vă oferim, mai jos, o comparație între situația și programele principalilor doi competitori la această rundă de parlamentare. Înainte, însă, trebuie să ținem seama de numele celor care vor aplica programele de guvernare ale celor două partide:

PNL – Dacian Cioloș – un om a cărui competență a fost dovedită deja la nivel european și național. Cu Cioloș premier, România a obținut cea mai mare creștere economică din Europa.

PSD – Liviu Dragnea – omul care a reușit să ducă Teleormanul în situația de a-și vedea economia scăzând chiar și când restul țării creștea. Scurta lui carieră guvernamentală a luat sfârșit din cauza dosarelor penale.

Cum va arăta România după 11 decembrie? Vă puteți face o idee din comparația de mai jos:

1) Calitatea Parlamentului

 PNL – Are peste 100 de oameni noi. Între ei se află medici eminenți, profesori universitari, economiști și antreprenori de succes.

PSD – Zeci de oameni care și-au dovedit incompentența. Unii dintre ei candidează doar pentru imunitate (ex Victor Ponta), alții pentru a-și conserva avantajele obținute din banii statului.

 2) Fiscalitate

 PNL – Susține aplicarea unei cote unice reale – ceea ce va duce la o creștere a salariilor, va contribui la limitarea poverii fiscale pentru angajator și scoaterea la lumină a economiei gri.

PSD – Va introduce impozit progresiv, despre care liderii PSD au vorbit de mai multe ori în trecut – rezultatul este că pentru majoritatea angajaților români impozitele vor crește, companiile vor face mai puține angajări iar statul nu va avea, de fapt, de unde să colecteze taxe.

3) Pensii

PNL – Elimină impozitul pentru pensii.


În totalitate.

PSD – Propune tăieri selective de impozite, pedepsindu-i astfel pe oamenii care pe parcursul vieții profesionale au avut responsabilități mai mari.

 4) Locuri de muncă

 PNL – Va reînființa școlile profesionale, va oferi facilități pentru decontarea navetei, pentru angajarea de șomeri și a tinerilor. Va oferi burse de relocare pentru românii care vor să revină în țară.

 PSD – A desființat școlile profesionale, a descurajat munca și a obligat milioane de români să plece din țară pentru o viață mai bună.

 5) Sănătate

 PNL – Măriri de salarii pentru medici și asistenți, atenție specială pentru rezidenți și programe de sprijin pentru personalul medical din zonele rurale. Va construi 8 spitale regionale – inclusiv unul în Timișoara – după ce a sprijinit construcția mai multor spitale locale.

PSD – Va continua politica de falimentare a sistemului de sănătate. Ultima oară când au fost guvernare, au achiziționat un aparat destinat unui cabinet de cosmetică pentru Spitalul de Arși din București.

6) Agricultură

PNL – Scutiri de taxe pentru asociațiile de ferme mici. Cadastrare din fonduri europene. Revitalizarea sistemului național de irigații.

PSD – Subvenții insuficiente și niciun plan concret.

 7) Politică externă

PNL – Vest

 PSD – 100% Rusia

Comandat de Partidul Național Liberal. Publicat de Boța Dragoș PRESSALERT PFA. – Cod mandatar financiar: 11160004