Traian Băsescu, bântuit și acum de USL: „Au pus temporar la Cotroceni...

Traian Băsescu, bântuit și acum de USL: „Au pus temporar la Cotroceni cea mai odioasă maimuță, pe Crin Antonescu”

0
DISTRIBUIȚI

 

basescu-tm-1

Partidul Mişcarea Populară Timiş şi-a lansat astăzi candidaţii pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Ceremonia a avut loc la Filarmonica Banatul, iar la eveniment a luat parte şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, lider la nivel naţional al PMP, care a lansat câteva atacuri fără menajamente.

Prima vorbitoare a fost însă Roxana Iliescu, cea care conduce organizaţia PMP Timiş. Aceasta a informat auditoriul că media de vârstă a candidaţilor pentru Camera Deputaţilor este de 36 de ani, iar cea a candidaţilor pentru Senat de 41 de ani. Prima poziție pentru Camera Deputaților este ocupată de deputatul Cornel Sămărtinean, iar lista pentru Senat este deschisă de profesorul universitar Radu Șumălan. Iliescu şi-a exprimat speranţa că prin îmbinarea experienţei cu dorinţa de muncă specifică tinerilor partidul va obține un scor bun la alegeri. A urmat prezentarea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din iarna acestui an, prezentare care a stârnit aplauzele și uralele celor din sală.

Radu Șumălan a promis că va face politică în sprijinul cetățenilor, în vreme ce Marius Dugulescu, candidat pe poziția a doua pentru Camera Deputaților a decretat că este vremea ca România să aibă politcieni „ca în America”. Cornel Sămărtinean şi-a exprimat convingerea că PMP va obţine două mandate de deputat şi unul de senator. Nu au lipsit nici atacurile la adresa adversarilor politici. „Dragă Alina Gorghiu, în 2012, cine țopăia pe scenă alături de PSD? (…) PSD și PNL au votat cot la cot ani de zile în parlament, nu au motive să ne dea lecții de moralitate politică. (…) PSD nu şi-a numit premier pentru că ştie că nu are şanse să o facă. visul lor este să refacă USL”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP.

Băsescu, campanie pentru Moldova

Traian Băsescu a vorbit despre candidații din Republica Moldova. „Dacă avem oameni buni, nu putem să nu avem şi obiective.


Suntem partidul care a anunţat că după intrarea în Uniunea Europeană următoarea mişcare de ţară este unirea cu Moldova. Este un obiectiv înscris în programul nostru politic, obiectiv pe care merită să ţi-l asumi ca şi ţară. (…) Fac un apel către toţi tinerii din Republica Moldova care studiază în Timişoara să meargă mâine la vot şi să voteze pentru Maia Sandu”, a spus Băsescu.

Acesta a vorbit şi despre obiectivele pentru România şi a spus că „obligaţia unui guvern responsabil este să genereze politici care să ducă la creşterea natalităţii, pentru a stopa declinul descreşterii populaţiei României. (…) Un alt obiectiv asupra căruia trebuie să acţionăm cu maximă rapiditate: avem nevoie de modernizarea completă a sistemului de sănătate, de punerea sistemului pe baza de funcţionare concurenţială şi mai ales de scoaterea medicilor din categoria bugetarilor. Avem o lege prin care vrem să transformăm spitalele în fundaţii ale statului, dar odată transformate din fundaţii cu regim de şcoală în fundaţii aceste spitale vor putea să acceseze credite pentru propria dezvoltare. În noua lege propunem ca medicii să fie angajaţi ai spitalului pe perioadă determinată şi plătiţi pe bază de tarife fixate”. Fostul șef de stat a atras atenția și asupra disfuncționalităților din sistemul de educație, spunând că studiile arată că aproape jumătate din români sunt analfabeţi funcţional.

Liderul PMP a atacat şi posesorii de diplome de doctorat. „Am ajuns ca în Ministerul de Interne să avem 600 de doctori. Avem cel mai bine pregătit minister de Interne din lume. Scrie acolo agent de miliţie, doctor, unii mai sunt şi profesori şi apoi scrie numele”, a comentat Băsescu. La câteva minute după, în timp ce critica guvernul Cioloş, liderul PMP a vărsat apă pe pupitrul de la care vorbea.

Atac dur la Crin Antonescu

Luptele fără menajamente din ultimii ani cu PSD și PNL, fie individual, fie sub umbrela USL, au lăsat urme în discursul lui Trăian Băsescu. „PMP are o șansă extraordinară de a dovedi că este altceva decât PNL și PSD. Cele două partide au pe conștiință tot ce-a fost mai anti-democratic de la Revoluție încoace. Suspendarea din 2007 au făcut-o împreună, au pus temporar la Cotroceni cea mai odioasă maimuță, pe Crin Antonescu. Au reușit să facă din justiție un cal de bătaie, în mod nejustificat”, a spus fostul președinte.

La finalul discursului său, Băsescu a anunţat, la cererea unui membru PMP, că exclude orice posibilitate ca după alegeri să facă alianţă cu PSD, declarând că „nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, dar măcar nu miroase atât de urât”. Trebuie spus că conducerea CJ Timiş este asigurată în baza unei alianţe PSD, PMP şi ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.