Tramvai „Armonia”, din nou blocat pe șine, la Timișoara. Vezi explicația reprezentanților...

Tramvai „Armonia”, din nou blocat pe șine, la Timișoara. Vezi explicația reprezentanților RATT

1
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate11_resize

Un tramvai „Armonia” s-a blocat pe şine la Timişoara, astăzi, în zona Dâmboviţa, blocând circulația.

Amintim că tramvaiele „Armonia” sunt de fapt tramvaie vechi, care au fost reabilitate cu 480.000 de euro, fără TVA, per bucată, şi mai apoi „botezate” de primarul Nicolae Robu. Administraţia Ciuhandu a contractat un împrumut de la Banca Mondială pentru a achiziţiona tramvaie noi, însă administraţia Robu a schimbat destinaţia acestuia, banii fiind folosiţi pentru finanţarea lucrărilor necesare pentru implementarea mai multor proiecte europene.

Conform reprezentanţilor RATT, vatmanul ar fi pus o frână bruscă, „iar pantograful a rămas pe izolator și, practic, s-a decuplat de la alimentarea cu energie electrică.


Garnitura a rămas fără curent și s-a oprit. S-a intervenit, iar acum tramvaiul este din nou în circulație”.

Nu mai departe de săptămâna trecută un alt tramvai „Armonia” s-a blocat pe şine în centrul Timişoarei. Primarul Nicolae Robu a explicat atunci că „nu a fost nicio defecţiune la el. E total incorect să se intoxice populaţia. Directorul Goia cred că v-a spus ce vă spun eu acuma, că din cauza variaţiilor de tensiune au intrat protecţiile, dar tocmai că a funcţionat bine. La tramvaiele vechi nu sunt protecţii, unele sunt şi scurtcircuitate, aici mare lucru nu are ce sa se strice. Aceste tramvaie fiind electronizate după cum ştiţi se impune să existe protecţii la supra-tensiune pentru că reţeaua noastră este cu variaţii destul de mari şi acele protecţii intră în funcţiune ca să nu se defecteze aparatura scumpă existentă în tramvaie. Protecţiile nu sunt lăsate la îndemnâna vatmanului. Când intră protecţia se pune o intervenţie pe care nu o poate face oricine pentru a redeclanşa sistemul. Trebuie să se facă un reset că acolo există calculatoare la bord, se produce un reset şi abia după aceea poate porni şi este o anumită procedură se dă drumul numai când nu mai există pericol”.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Vatmanii sunt depasiti de computerele de bord,nu stiu sa reseteze o tableta care este de fapt computerul de bord!!!
    tramvaie computerizate ,vatmani nuli in informatica!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.