Adio, formule! Elevii de la un liceu din Timișoara vor învăța matematica...

Adio, formule! Elevii de la un liceu din Timișoara vor învăța matematica altfel. Vezi ce proiect se derulează

0
DISTRIBUIȚI
matematica
Elevi din Timișoara învață matematica prin metode moderne.

Formulele de la matematică nu vor mai fi chiar atât de greu de înțeles pentru elevii de la un liceu de prestigiu din Timișoara. Este vorba de copiii care învață la Colegiul Național „C. D. Loga”, care vor contribui, alături de elevi și profesori din Grecia și Portugalia, la dezvoltarea de metode moderne de predare-învățare a matematicii, bazată pe investigarea unor probleme din viața reală.

Acest lucru va fi posibil în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană prin noua generație de programe Erasmus+, care este implementat în perioada noiembrie 2016 – octombrie 2018.

„Activitățile proiectului vor presupune experimentare, rezolvarea problemelor cu ajutorul calculatorului și a tehnologiilor multimedia disponibile, activități în afara școlii, dezvoltare de cursuri virtuale și de aplicații mobile.


Materialele create prin colaborarea elevilor și profesorilor din România, Grecia și Portugalia vor fi transformate în cursuri on-line, accesibile tuturor comunităților interesate, în vederea producerii de activități de învățare colaborative”, transmit reprezentanții Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara.

La finalul proiectului, materialele dezvoltate vor sublinia implicarea matematicii în Economie, Educație fizică, Științe naturale, Artă, Arhitectură și Fizică. Valoarea proiectului se ridică la suma de peste 100.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.