Alfred Simonis: „Nu va scăpa Nicolae Robu de mine”. Ce va vota...

Alfred Simonis: „Nu va scăpa Nicolae Robu de mine”. Ce va vota proaspătul deputat PSD în cazul în care Liviu Dragnea e propus premier VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

alfred simonis (2)

Alfred Simonis va părăsi funcția de consilier local pentru cea de deputat, dar nu va pleca din Timișoara. Pesedistul a spus la PRESSALERT LIVE că se va face auzit chiar mai tare din noua postură ori de câte ori administrația Nicolae Robu calcă strâmb. Proaspăt ales în Camera Deputaților el a explicat și de ce l-ar vota pe condamnatul Liviu Dragnea în funcția de prim-ministru dacă acesta va fi propunerea PSD-ului.

”Nu va scăpa Nicolae Robu de mine… Pentru că eu voi rămâne și voi locui toată viața mea în Timișoara. Evident, voi încerca să militez la București pentru Timișoara și județul Timiș. Și evident voi taxa fiecare derapaj al administrației Robu. Având probabil o mai mare deschidere la presă, ceea ce mă va avantaja. Voi încerca să trag semnale de alarmă de fiecare dată când, și nu vor fi puține momente sunt convins, Nicolae Robu și administrația sa o ia pe arătură și propune proiecte aberante”, a declarat Alfred Simonis.

Cel care își va îndeplini vineri, la ședința festivă a CLT, ultimele îndatoriri ca și consilier local a admis că are totuși regrete legate de funcția pe care o părăsește. ”Mă încearcă regretul că nu am putut să fac totuși mai mult, fiind consilier local în opoziție, sper ca parlamentar în 2017 să realizez mai multe pentru Timișoara și județul Timiș”, a precizat acesta. Simonis e convins totuși că opoziția rămâne puternică pentru Nicolae Robu, prin voci PSD, precum cea a lui Dan Idolu.

”Există patru-cinci obiective principale pe care trebuie să le realizăm în județul Timiș: centura ocolitoare, spital la standarde occidentale, infrastructură rurală – avem o mare problemă, zeci de localități la periferia județului, fără apă, canal, nu mai vorbesc de gaz, străzi fără iluminat electric. Infrastructura educațională. Pentru că degeaba discutăm de calitatea învățământului, de modul cum va trebui să motivăm dascălii prin salarizare dacă nu eficientizăm acest sistem și nu investim în școli, pentru că nu vor mai veni copiii.


La fel cum dacă mărim salariile medicilor și nu avem spitale, degeaba o facem. Timișul a rămas în urmă, dacă în urmă cu 20 de ani erau decalaje în favoarea noastră, astăzi acestea s-au epuizat încet încet și pentru că Timișul a primit înapoi foarte puțin față de ce a trimis spre București. Alte județe au reușit investiții importante. Vorbim și de Arad, și de Craiova, Sibiu chiar”, a mai spus Simonis. Acesta a precizat că investiția în Muzeul Revoluției în locația actuală a garnizoanei trebuie realizată și că ar fi o rușine pentru Timișoara să nu aibă acest obiectiv în 2021.

Da pentru Dragnea

Deși a spus că nu știe cine va fi premier, Simonis a oferit un răspuns lămuritor când a fost întrebat dacă va vota pozitiv în cazul în care PSD va propune un guvern condus de Liviu Dragnea.

„Da. Voi vota și explic de ce. Vă spuneam că trebuie să facem o distincție între tipuri de condamnări. Știți de ce e condamnat Liviu Dragnea? Nu aveți cum să știți de ce pentru că până la momentul de față, la un an de zile de la condamnarea cu suspendare, nu există o motivare în acest sens a instanței. Deși uzual este ca la maximum trei luni de la pronunțarea sentinței să se redacteze motivarea. Vă dau un exemplu elocvent. În 2010 primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare de Înalta Curte, pedeapsă pe care a și executat-o. După ce a ieșit a câștigat mandatul de primar iar acum două luni de zile CEDO a hotărât că a fost condamnat abuziv, fără niciun fel de probe și așa mai departe. Știți cine a condus completul care l-a condamnat pe Mircea Gutâu, primarul Vâlcei, doamna Livia Stanciu, șefa completului care l-a condamnat pe Liviu Dragnea. Merg mai departe, în urmă cu două săptămâni de zile, fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, care era președintele în funcție, a declarat că știe cu certitudine că Mircea Gutâu a fost executat la comandă de Livia Stanciu, există declarația pe un post național. Dacă peste un an, doi, trei, când vor binevoi stimabilii de la Înalta Curte să pronunțe, să redacteze motivarea, după ce Liviu Dragnea va fi premier sau nu, CEDO va hotărâ că și Liviu Dragnea a fost executat la comandă, abuziv, fără probleme, așa mai departe. Ce vom face atunci? … Cel mai important lucru e să vedem ce au votat oamenii… Așa au constatat cei 46% care au votat la alegerile parlamentare, au votat cu partidul al cărui președinte e Liviu Dragnea (…) Constituția stipulează că dacă nu e o interdicție dată de o instanță pentru a ocupa funcții publice, poți să o ocupi”, a precizat Alfred Simonis.

1 COMENTARIU

  1. Si uite asa, Timisoara iar are de pierdut la Bucuresti. Tot timpul au fost votati mascarici de genul asta, indiferent de partid si Timisoara a pierdut. De asta la Cluj se fac atatea pentru ca indiferent de partid ei se sutin cand vine vorba de proiecte ce ajuta comunitatea locala, la fel si in Moldova, lucrurile se fac pentru ca ura intre partide trebuie sa fie in campanie nu atunci cand se construieste. Si exemple sunt si altele. Sa se ocupe el de acolo de la Bucuresti de lucrurile care tin de el pentru Timis / Timisoara, iar de Robu vor avea grija alegatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.