Alina Gorghiu demontează miturile electorale ale PSD: Falsurile pesediste trebuie arătate (P)

Alina Gorghiu demontează miturile electorale ale PSD: Falsurile pesediste trebuie arătate (P)

0
DISTRIBUIȚI

alina-gorghiu_foto_pressalert

Într-o conferință de presă susținută la Timișoara, președintele PNL, Alina Gorghiu, a ținut să demonteze cu cifre și exemple 3 mituri promovate de PSD în această campanie electorală.

Liderul liberal a afirmat că PSD face mare caz de faptul că e un partid care îi sprijină pe românii săraci, denumind această pretenție „mitul numărul 1 al PSD”. În fapt, conform cifrelor statistice, „rata sărăciei și numărul persoanelor sărace au fost în creștere în timpul guvernării Ponta”, a afirmat Alina Gorghiu. „În 2012, în România era 4,6 milioane de persoane sărace, iar în 2015 acest număr a ajuns la 5,05 milioane. Numărul românilor săraci a crescut cu 450.000 pe timpul PSD. Departe de a avea grijă de cei săraci, PSD i-a sărăcit și mai mult pe români”, a spus președinta Partidului Național Liberal.

„Al doilea mit promovat de PSD”, consideră Alina Gorghiu, „este că PSD dă și nu ia, însă realitatea spune o poveste diferită – aceea că PSD le-a luat românilor bani prin taxe și impozite”.


 Ea a amintit despre taxele noi sau majorate introduse de guvernul PSD, circa 40, enumerând supra-acciza pentru carburanți, taxa de stâlp, impozitul pe locuințe și pe clădiri, impozitul pe terenuri, impozitul pe mijloace de transport, impozitul pe cifra de afaceri, impozitul pe veniturile din agricultură sau taxa pe bacșis. În acest context, președinta PNL a denunțat demagogia PSD de a vota electoral eliminarea de taxe după ce tot el le-a introdus, exprimându-și neîncrederea în angajamentul PSD de a micșora fiscalitatea: „Dacă PSD vine la guvernare, va mări taxele și impozitele din prima zi. De ce i-am crede că vor reduce fiscalitatea dacă istoria recentă ne arată că au procedat exact invers?”

Alina Gorghiu a dorit că demonteze și al treilea mit promovat cu precădere de PSD, anume cel că PSD e serios și face investiții la guvernare. „Au spus că vor termina autostrada București – Arad – Nădlac și Autostrada Transilvania, au spus că vor face tronsonul de autostradă Comarnic – Brașov, că vor începe autostrada Iași – Târgu Mureș, că demarează Autostrada de Sud București – Alexandria – Turnu Severin – Timișoara, că finalizează centura Bucureşti la profil de autostradă. N-au făcut nimic”, a spus liderul PNL. Candidata liberală pentru Senat le-a amintit timișenilor și de promisiunea PSD de a moderniza Gara de Nord a Timișoarei, o promisiune de asemenea neonorată.

Președinta PNL a spus că „falsurile pesediste trebuie arătate” și i-a îndemnat pe timișeni să meargă duminică la vot și să-i taxeze pe cei care i-au mințit.

Publicat la comanda PNL de către Boța Dragoș Pressalert PFA Cod Mandatar Financiar: 11160004